Procesul lui Tăriceanu, reluat de la zero

Procesul lui Călin Popescu Tăriceanu în care este judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului va fi reluat la ÎCCJ pe 3 octombrie, când președintele Senatului ar putea fi audiat, după ce, la termenul de marți, avocatul acestuia a anunțat că cel pe care îl apără dorește să dea o declarație.

Judecătorii au anunțat, marți, că președintele completului de judecată a fost înlocuit de un nou magistrat, care a stabilit reluarea judecării cauzei.

Procurorul de ședință a cerut administrarea tuturor probelor din rechizitoriu și a spus ca măcar o parte din interceptările din dosar — cele relevante, să fie ascultate public pentru dovedirea acuzațiilor.

Avocatul lui Tăriceanu a fost de acord cu audierea celor 18 martori, dar s-a opus audierii publice a interceptărilor din dosar și a afirmat că Tăriceanu nu a negat nicio secundă existența acestora, de aceea ascultarea lor publică ar fi nerelevantă pentru cauză.

[citeste si]

Completul de judecată a rămas în pronunțare pe cererile procurorului DNA și a stabilit un nou termen al dosarului pentru data de 3 octombrie. Călin Popescu Tăriceanu nu s-a prezentat la termenul de marți.

Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016, fiind acuzat că a dat o declarație neadevărată atunci când a fost audiat ca martor în dosarul "Ferma Băneasa". În același dosar, Dorin Marian, fost șef al Cancelariei când premier era Tăriceanu, este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel