Procesul lui SOV pentru favorizarea lui Nicolae Popa, amânat

sorin-ovidiu-vantuTribunalul Bucureşti a decis vineri să amâne până în 20 mai procesul în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu este judecat alături de Octavian Ţurcan şi de Alexandru Stoian pentru favorizarea infractorului în dosarul privind fuga din ţară a lui Nicolae Popa.

Instanţa a decis amânarea judecării procesului, după ce a constatat lipsa dosarului de fond care se află la Curtea de Apel Bucureşti, unde urma să se judece recursul lui Sorin Ovidiu Vîntu împotriva unei decizii din martie a Tribunalului Bucureşti prin care i s-a respins cererea de a pleca pentru o perioadă de timp din ţară, la Viena, pentru tratament.

La termenul de vineri al procesului , Sorin Ovidiu Vîntu nu a fost prezent.

Termenul de vineri de la Tribunalul Bucureşti este primul după suspendarea de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dosarului în vederea judecării unei cereri de strămutare, care a fost retrasă ulterior de Sorin Ovidiu Vîntu după ce i s-a admis cererea de recuzare a judecătoarei Camelia Bogdan.

"S-a amânat cauza pentru că dosarul de fond nu este la Tribunalul Bucureşti. El se afle la Curtea de Apel unde urmează se se soluţioneze nişte recursuri", a declarat avocatul lui Vîntu. Întrebat dacă Nicolae Popa va fi audiat în acest dosar, avocatul a spus că s-a solicitat audierea sa în calitate de martor.

Nicolae Popa a ajuns în România

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată, pe 12 octombrie 2010, de procurorii Parchetului General, pentru favorizarea infractorului, în dosarul privind fuga din ţară a lui Nicolae Popa, alături de Octavian Ţurcan şi de Alexandru Stoian.

Vîntu şi Stoian sunt acuzaţi că l-au sprijinit pe Nicolae Popa, făcând demersuri pentru îngreunarea procedurilor de extrădare din Indonezia, potrivit Parchetului General. Din probele administrate în cursul urmăririi penale a reieşit că, în perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, Sorin Ovidiu Vîntu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 de euro, convenite cu Nicolae Popa, două tranşe de 50.000 de euro, respectiv 20.000 de euro, se arată în comunicatul citat.

Procurorii spun că suma îi era necesară lui Nicolae Popa pentru a se ascunde, în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său, pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care a fost condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie.

Totodată, din cercetări a mai rezultat că, în acest scop, Vîntu a identificat şi modalităţile concrete de transfer al banilor, menite să prevină identificarea tranzacţiilor şi persoanelor implicate în aceste operaţiuni. Astfel, transferul sumei de 50.000 de euro a fost pus în executare de către Octavian Ţurcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel