Procesul lui Lamine Diack, fost preşedinte al Federaţiei internaţionale de atletism, va începe la Paris în ianuarie

Procesul senegalezului Lamine Diack, fost preşedinte al Federaţiei internaţionale de atletism, şi al fiului său, acuzaţi că ar fi fost în centrul unui sistem de corupţie în cadrul IAAF, va avea loc la Paris, între 13 şi 20 ianuarie, scrie AFP. 

Inculpaţii vor trebui să răspundă la acuzaţiile de corupţie activă şi pasivă, abuz de încredere şi protejarea unui grup infracţional organizat. În luna iunie a acestui an, justiţia franceză anunţa că Lamine Diack, 86 de ani, preşedinte al Federaţiei internaţionale de atletism (IAAF) între 1999 şi 2015, şi fiul său Papa Massata Diack vor fi judecaţi în această ţară pentru diverse acte de corupţie.

Pe lângă cei doi, pe banca acuzaţilor de la tribunalul din Paris vor mai lua loc alte trei persoane, ca urmare a investigaţiei demarate în 2015 privind acoperirea cazurilor de dopaj ale atleţilor ruşi. Ziarul Le Monde relata în luna mai că Lamine Diack a primit bani din partea ruşilor, pentru indulgenţa dovedită faţă de sportivii dopaţi, sume folosite în campaniile politice din Senegal. Justiţia franceză este implicată în acest caz datorită faptului că unele sume de bani din acest caz au fost spălate pe teritoriul francez. Lamine Diack este suspectat că i-a permis fiului său să-şi însuşească fonduri provenite de la sponsori ai IAAF, precum banca rusă VTB, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel