Procesul istoric al lui Trump începe luni la New York

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Donald Trump va deveni primul fost președinte american care va fi judecat într-un dosar penal, în momentul în care va sosi luni la un tribunal din New York, scrie BBC.

Trump este acuzat că și-ar fi falsificat actele contabile, cu scopul de a ascunde o plată în bani făcută către Stormy Daniels, un fost star de film pentru adulți, cu puțin timp înainte de alegerile din anul 2016.

Domnul Trump, în vârstă de 77 de ani, a pledat ca fiind nevinovat. 'Este fără precedent', a zis Alex Keyssar, profesor de istorie și politici publice la Kennedy School de la Universitatea Harvard.

Se așteapă ca procesul să dureze 6 până la 8 săptămâni. Acesta se va axa pe o rambursare pe care Donald Trump i-a făcut-o fostului său avocat Michael Cohen.

Cohen susține că i s-a ordonat să îi plătească vedetei de filme pentru adulți suma de 130.000 de dolari în schimbul tăcerii ei cu privire la o presupusă aventură cu Trump. Plata în sine nu era ilegală, însă Procuratura Districtului din Manhattan spune că Trump a comis o infracțiune prin înregistrarea necorespunzătoare în contabilitate a operațiunii.

Per total, Trump este învinuit de 34 de infracțiuni de falsificare a înregistrărilor comerciale de gradul I. Pentru a ajunge la un verdict, toți jurații, în numări de 12, trebuie să fie de acord dacă Trump este vinovat sau nu.

Totodată, Donald Trump a făcut mai multe încercări nereușite de a amâna procesul cu juriu și de a îl muta din Manhattan, care este dominat de democrați.

Opiniile sale despre acest caz, pe care l-a descris în repetate rânduri ca fiind motivat politic și 'o vânătoare de vrăjitoare' l-au determinat pe judecător să impună un ordin care îi interzice să facă comentarii publice despre persoane legate de caz, chiar și despre martori.

Acest caz penal este unul dintre cele patru cu care se confruntă Trump anul acesta, an electoral, însă ar putea fi singurul proces care se va desfășura înainte de revanșa electorală cu președintele actual Joe Biden.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel