Procesul cântărețului cocoș matinal Maurice a fost amânat

Maurice și stăpâna lui
Maurice și stăpâna lui

Un proces despre un cocoş care deranjează un cuplu de pensionari pe o insulă turistică din sud-vestul Franţei cu cântatul său prea devreme a fost amânat până pe 4 iulie, o amânare care ar putea da părţilor implicate timpul necesar pentru o tentativă de conciliere, informează AFP.

Procesul judecat la instanţa din Rochefort (sud-vest) a fost amânat din motive ce ţin de schimbul de documente între avocaţi.

"Obosit", Maurice, cocoşul aflat în centrul scandalului, nu a fost prezent la şedinţa de joi, după cum nu au fost nici reclamanţii, un cuplu de pensionari

Cocoşul de la care a pornit disputa aparţine unei femei care trăieşte în Saint-Pierre d'Oleron, o localitate de pe insula turistică Oleron, aflată pe coasta de vest franceză, iar cântatul său dis-de-dimineaţă a sfârşit prin a-i exaspera pe proprietarii unei case aflate în apropiere.

Scandalul din jurul acestui cocoş a stârnit multe reacţii în Franţa, cum ar fi cea a lui Bruno Dionis du Sejour, primarul din Gajac (sud-vest), un sat de 400 de locuitori, care şi-a anunţat intenţia de a include sunetele mediului rural francez în "patrimoniul naţional".

Cocoșul a băgat zânzanie între vecini



Proprietara lui Maurice, Corine Fesseau, a afirmat joi dimineaţă la Rochefort că este deschisă "oricărui dialog în măsura în care nu mă agresează". Reclamanţii, pe care nu îi cunoaşte, s-au opus oricărei posibilităţi de conciliere înainte de proces, a acuzat ea. Avocatul său, Julien Papineau, a dat asigurări, la rândul său, presei, înaintea şedinţei, că "nu a fost posibilă o conciliere".

De cealaltă parte, Vincent Huberdeau, reprezentând reclamanţii, a precizat că aceştia au scris primarului din Saint-Pierre-d'Oleron, Christophe Sueur pentru a găsi o soluţie amiabilă. "Au căutat concilierea. Cer linişte şi pace. Sunt pensionari. Domnul era fermier. Vor pur şi simplu ca acest cocoş să fie închis noaptea", a adăugat el.

Vezi și: Franţa: Un primar vrea să înscrie în patrimoniul naţional zgomotele din localităţile rurale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel