Proces Weinstein. Decizia surpriză a unui judecător american

Un judecător new-yorkez a anulat joi unul dintre cele şase capete de acuzare formulate împotriva producătorului de film, căzut în dizgraţie, Harvey Weinstein.

Aceasta este considerată oo victorie pentru apărare, care solicită încă anularea întregului dosar, informează AFP. Înainte de decizia judecătorului, procuratura a acceptat anularea acestui cap de acuzare pentru agresiune sexuală, ca urmare a slăbirii mărturiei depuse de Lucia Evans, care l-a acuzat pe Harvey Weinstein de felaţie forţată în 2004. Avocatul fostului mogul de la Hollywood, Benjamin Brafman, a declarat că un document depus la dosar contrazice versiunea lui Evans.

Potrivit mai multor mass-media americane, aceasta din urmă ar fi povestit că i-a făcut o felaţie lui Harvey Weinstein, dar consensual, pentru a obţine un rol. Până în prezent cunoscut doar de părţi şi de judecător, documentul va fi în curând făcut public.

'Aceasta este o evoluţie importantă', a comentat după audiere Brafman, care a sugerat că procuratura ar trebui să o acuze pe Evans de sperjur. Apărarea încearcă să anuleze toată procedura şi a depus, la începutul lunii august, un recurs în acest sens, producând dovezi care încearcă să o discrediteze pe o altă femeie din cele trei care pretind că ar fi fost victimele lui Harvey Weinstein.

Judecătorul nu s-a pronunţat încă asupra acestui recurs, care a scos la lumină corespondenţe ce arată că victima a menţinut o legătură strânsă cu Harvey Weinstein după presupusa agresiune intimă.     

Weinstein, acuzații

Weinstein a fost arestat la New York la sfârşitul lunii mai, la opt luni după publicarea primelor acuzaţii de hărţuire initimă, agresiuni intime şi viol. Producătorul, în vârstă de 66 de ani, a recunoscut că a avut mai multe relaţii cu femeile care s-au prezentat drept victime, însă a susţinut întotdeauna că relaţiile sexuale cu acestea au fost consensuale.

De la izbucnirea scandalului Weinstein în luna octombrie, circa 100 de femei - printre care vedete precum Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow şi Salma Hayek - au susţinut că au fost victimele unui comportament inadecvat din partea mogulului de la Hollywood.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel