Proces Kovesi - Antena 3. Un jurnalist a recuzat completul de judecată

Procesul intentat de procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, jurnaliștilor Antena 3 s-a amânat, după ce Răzvan Savaliuc a cerut recuzarea completului de judecată.

Miercuri ar fi trebuit să se desfășoare ultimul termen în acest proces, în care jurnaliști de la Antena 3 au fost obligați de instanța de fond să plătească daune morale de 250.000 de lei Laurei Codruța Kovesi, pentru o serie de afirmații la adresa ei făcute într-o emisiune din iunie 2014.

În sala de judecată a Curții de Apel București au fost prezenți jurnaliștii Mihai Gâdea, Răzvan Savaliuc, Mircea Badea, Adrian Ursu și analistul Mugur Ciuvică, relaetază Agerpres.

Răzvan Savaliuc le-a recuzat pe cele două judecătoare care se ocupă de acest caz, Gabriela Manuela Rădulescu și Adreea Doris Tomescu, pe care le-a acuzat de îndeplinirea obligațiilor profesionale cu rea-credință. Savaliuc este nemulțumit de faptul că instanța nu i-a acceptat ca probă la dosar rectificarea unui paragraf dintr-un raport al CSM, care ar conține un fals, respectiv faptul că el ar fi participat la emisiunea "Sinteza zilei" din 19 iunie 2014.

Cererea de recuzare va fi dezbătută de un alt complet de judecată, urmând a se stabili un termen când procesul va fi reluat.

[citeste si]

Pe 16 octombrie 2015, Tribunalul București a decis ca postul Antena 3, jurnaliștii Mihai Gâdea, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae și analistul Mugur Ciuvică să plătească în solidar daune morale în valoare de 250.000 de lei procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru o serie de afirmații la adresa ei făcute în emisiunea Sinteza zilei din 19 iunie 2014.

Decizia nu este definitivă, iar toate părțile au declarat recurs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel