PROCES DRAGNEA: ÎCCJ, solicitare către DNA. Lucian Bolcaș: E ceva ieșit din comun

Judecătorii ÎCCJ care-l judecă pe Liviu Dragnea în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu au făcut către DNA o cerere prin care-i întreabă pe procurori dacă, în contextul deciziilor CCR, își păstrează acuzațiile. 

Avocatul Lucian Bolcaș a spus, la Antena 3, că este neobișnuită cererea judecătorilor, subliniind că instanța de judecată ar fi trebuit să ia decizia dacă există motivare legislativă în acest caz sau dacă nu se mai aplică articolul în urma deciziei CCR. 

”Lucrurile sunt puțin ieșite din comun, este o procedură ad-hoc a instanței care era chemată ea să lămurească în ce măsură se mai aplică articolul de lege după decizia CCR. Se cer de fapt concluzii scrise cu privire la actul de sesizare, e ceva ieșit din comun, dar judecătorii sunt cei care trebuie să hotărască dacă infracțiunile constituie fapte de abuz în serviciu. Ei trebuie să stabilească dacă se realizează acel prag minim de prejudiciu, rolul rămâne al judecătorilor și asta se putea face și fără a se apela la această procedură ciudată”, a spus avocatul Lucian Bolcaș la Antena 3. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel