Proces Dan Diaconescu. CAB reia dezbaterea pe 28 noiembrie

Curtea de Apel București a amânat pentru 28 noiembrie dosarul în care Dan Diaconescu este judecat pentru șantaj.

La termenul de vineri al procesului, instanța a admis administrarea mai multor probe cerute de avocați, printre care și audierea secretarei lui Dan Diaconescu.

De asemenea, toți inculpații vor primi o copie cu interceptările aflate la dosar.

Prezent în instanță, Dan Diaconescu și-a exprimat încă o dată nemulțumirea pentru că dosarul lui se judecă în timpul campaniei electorale.

"Am venit astăzi să constat disperarea adversarilor mei politici și, dacă voi ieși liber din sala de judecată, înseamnă că intru în finala prezidențială. Eu am primit un prim termen în timpul campaniei electorale și un al doilea termen în ultima zi a campaniei. Astăzi, în loc să fiu la Vaslui și la Bacău, unde aveam de botezat niște copilași, s-a schimbat ora termenului. Noi eram pregătiți pentru ora 9,00, după care să plecăm în ultima zi de campanie. Nu am fost citat, nici la primul termen, nici acum, la al doilea. Eu m-am prezentat, astfel încât toată mascarada asta să se termine", a declarat Dan Diaconescu.

Citește și: Dan Diaconescu, "Biroul Preşedintelui": Sunt un fel de Ion Raţiu la o scară mult mai mică

Procesul se află în faza de apel, după ce pe 18 decembrie 2013 Judecătoria Sectorului 1 l-a condamnat pe Dan Diaconescu la trei de ani de închisoare cu executarea pedepsei pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, însă decizia nu este definitivă.

Prin aceeași decizie, lui Dan Diaconescu i s-au interzis mai multe drepturi, printre care și acela de a fi ales într-o funcție publică timp de trei ani după executarea pedepsei principale cu închisoarea.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL și realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiției pentru două infracțiuni de șantaj.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată pentru șantaj Doru Pârv, realizator la OTV și administrator la SC Kundalini SRL, recidivist postexecutoriu, și Mitruș Ghezea, fost realizator la OTV și fost director general al publicației "Atac la persoană".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel