Problemele flotei de avioane comerciale a României

TAROM
TAROM

Flota de avioane comerciale a României este una din cele mai mici din UE, arată datele publicate joi de Eurostat.

Transportatorii aerieni din Uniunea Europeană aveau, în 2015, un număr total de peste 6.500 de avioane utilizate pentru transportul pasagerilor şi mărfurilor, iar 46 de avioane (adică mai puţin de 1% din numărul total) aparţineau operatorilor din România, mai puţin decât 49 de avioane Lituaniei şi 51 de avioane Bulgariei, arată datele publicate joi de Eurostat.

În 2015, operatorii de transport aerian din Marea Britanie deţineau peste 1.250 de avioane, adică 19% din totalul UE, urmaţi de operatorii din Germania, cu 1.100 de avioane sau 17% din flota UE, Franţa (565 avioane sau 9%), Spania (485 avioane sau 7%) şi Irlanda (aproximativ 460 de avioane sau 7% din flota UE)

De asemenea, la nivelul UE, peste o cincime (21%) din flota de avioane comerciale era compusă din avioane cu o vechime mai mică de cinci ani, în timp ce 17% aveau o vechime de cel puţin 20 de ani. În rândul statelor membre, avioanele cu o vechime de cel puţin 20 de ani reprezentau peste jumătate din flotele comerciale din Croaţia (61%), Suedia (60%), Bulgaria şi Lituania (55%), Slovacia (52%) şi Cipru precum şi o treime din flotele de avioane comerciale din Estonia (43%), România (39%) şi Danemarca (37%).

Operatorii de transport aerian din Croaţia şi Cipru nu aveau în flota lor niciun avion cu o vechime mai mică de cinci ani iar în Lituania (4%), Suedia (6%) şi România (7%), mai puţin de 10% din flota de avioane era compusă din avioane cu o vechime mai mică de cinci ani. În fiecare an, la 7 decembrie, este marcată Ziua internaţională a aviaţiei civile, pentru a evidenţia importanţa acestui sector în dezvoltarea economică şi socială a statelor lumii.

[cieste si]

Stabilită în 1994 de către Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile (ICAO), prin rezoluţia A29-1, cu prilejul aniversării a 50 de ani de la crearea organizaţiei, această zi a fost recunoscută oficial, în 1996, de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, prin Rezoluţia 33/51.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy