Probleme pentru românii care merg în Marea Britanie. Negrescu, intervenţie în PE: Comisia Europeană trebuie să intervină!

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Victor Negrescu a ridicat problema controalelor la care sunt supuşi românii la intrarea în Marea Britanie. 

"Am interpelat Comisia Europeană cu privire la recentele informații conform cărora românii sunt opriți mult mai mult decât ceilalți cetățeni europeni pentru controale la frontiera britanică.

Mai exact, conform datelor publicate de guvernul Regatului Unit, 60% dintre europenii opriți și controlați la frontieră sunt români. Acest lucru indică o posibilă profilare pe bază de naționalitate. Toți cetățenii europeni au însă aceleași drepturi și trebuie tratați în mod egal.

În primele șase luni ale anului, din 7.249 de cetățeni care au fost opriți, 4.482 de cetățeni sunt de naționalitate română, o cifră foarte mare în comparație cu următorii clasați - 600 de cetățeni bulgari și 400 de cetățeni polonezi. Comisia Europeană trebuie să intervină prompt pentru a asigura drepturi egale pentru români și combaterea oricăror forme de discriminare!", anunţă europarlamentarul PSD Victor Negrescu printr-un mesaj publicat pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel