Probleme pentru primarii și președinții de Consilii Județene. Sesizare la DIICOT

DIICOT
DIICOT

Probleme mari pentru primarii și președinții de Consilii Județene din toată țara.

Strategia Națională Antidrog și Strategia județeană/locală antidrog au fost neaplicate începând cu 2013, motiv pentru care CIADO România va sesiza DIICOT.

[citeste si]

"Probleme mari pentru primarii si presedintii de Consilii judetene. CIADO Romania constata, in urma deplasarilor in teren, dar si ca urmare corespondentei cu autoritatile administratiei publice locale, ca Strategia Nationala Antidrog si Strategia judeteana/locala antidrog au fost desuete/neaplicate incepand cu 2013.

Desi conform H.G. 784/2013 privind adoptarea Strategiei Nationale Antidrog aveau obligatia aplicarii acesteia si alocarii resurselor financiare adecvate, acestea au REFUZAT sau au neglijat acest lucru. Implicatiile neglijentei sau relei credinte implica responsabilitatea penala (neglijenta in serviciu sau abuz in serviciu in functie de caz).

CIADO Romania va sesiza in acest sens DIICOT si va solicita urgentarea cercetarilor. Traficul si consumul de droguri reprezinta risc si amenintare la Siguranta Europeana / Siguranta Nationala", a transmis Lazăr Gigel, președintele executiv al CIADO România, cel mai titrat ONG din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel