Probleme pe aeroporturile din Franța. MAE, atenționare de călătorie

Alexandru Ichim / 28 noi 2019 / 14:07 Salveaza PDF Comentarii

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru Franța. În această țară vor exista perturbări pe aeroporturi. 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că în ziua de 5 decembrie 2019, dar şi după această dată, este anunţată o grevă a Regiei Autonome a Transporturilor Pariziene (RATP), a companiei naţionale de căi ferate (SNCF), a sindicatelor FO-Transports et logistique (sindicat al şoferilor) şi FO-Air France (sindicat al personalului la sol), care vor duce la perturbări ale circulaţiei feroviare, urbane şi interurbane, precum şi în reţeaua rutieră şi în orarul zborurilor companiilor aeriene.

Conform datelor disponibile pe site-ul Companiei Naţionale de Căi Ferate: Oui.SNCF (https://www.oui.sncf/aide/informations-situation-perturbee-etat-du-trafic-echange-et-remboursement), cetăţenii sunt încurajaţi să opteze pentru alternative de călătorie şi să se informeze de pe pagina de Internet https://www.sncf.com/fr/itineraire-reservation/informations-trafic/application-sncf despre trenurile care circulă la data de 5 decembrie 2019. Informaţiile despre evoluţiile din sistemele de circulaţie vor fi disponibile începând de marţi, 3 decembrie 2019, orele 17:00, iar pe toată durata grevei vor fi disponibile zilnic, la aceeaşi oră, informaţii despre trenurile ce vor circula a doua zi.

Asistență consulară

 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 şi Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcţie de zona/circumscripţia consulară în care se află.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24