Urmărește emisiunea live


Probleme pe aeroportul Brandenburg din Berlin. Haos din cauza unei alarme de incendiu

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

A fost haos pe aeroportul Brandenburg din Berlin după ce s-a declanşat o alarmă de incendiu în una dintre toalete.

Alarma a cauzat întârzieri semnificative şi perturbări pentru mii de pasageri, transmite dpa.

Numeroşi călători au fost nevoiţi să treacă din nou prin filtrele de securitate, iar unele zboruri au înregistrat întârzieri de câteva ore.

Haosul s-a instalat în jurul prânzului, ora locală (11:00 GMT), ceea ce a determinat poliţia să evacueze zona securizată. După mai mult de cinci ore, autorităţile aeroportuare încă raportau cozi lungi de aşteptare la punctele de control de securitate în zona plecărilor. Poliţia nu a precizat care a fost cauza activării alarmei de incendiu, dar autorităţile bănuiesc că o persoană a fumat în toaletă, scrie Agerpres.

Aeroportul Berlin Brandenburg a menţionat că 55.000 de pasageri erau aşteptaţi vineri, dintre care jumătate pentru plecări. Sosirile au funcţionat din nou normal după-amiază.

Aeroportul, inaugurat în 2020. Probleme la alarme încă de atunci



Acest aeroport a fost inaugurat în octombrie 2020, cu o întârziere de câţiva ani şi depăşiri de buget de câteva miliarde de euro faţă de planurile iniţiale. La un moment dat era de aşteptat ca deschiderea să aibă loc în 2012, dar momentul a trebuit să fie amânat cu numai câteva săptămâni înaintea dării în funcţiune, din cauza unor probleme descoperite la sistemul alarmelor de incendiu.

Problemele au continuat şi după deschiderea aeroportului, situat la sud-est de Berlin. La începutul acestei săptămâni, în urma unui test de rutină a fost detectată prezenţa bacteriei coliforme.

Luna trecută, penuria de angajaţi şi controalele mai complexe în contextul crizei sanitare au condus la scene haotice la ghişeele de check-in. 

Un aeroport din Germania acceptă pasageri care poartă doar măşti FFP 2

Anunţ important pentru românii care şi-au programat deplasări cu avionul. 

"Dragi pasageri,

Vă informăm că începând de mâine, 6 noiembrie 2021, Aeroportul München-Munich 'Franz Josef Strauß' va institui obligativitatea purtării (doar) a măștii tip FFP2 pentru toți pasagerii care sosesc pe și/sau tranzitează acest aeroport", informează TAROM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel