Probleme majore în Poliţie. Două echipaje la 10 comune, program până la 16:00. Cosmin Andreica, EUROPOL: După 16:00 se întâmplă cele mai multe infracţiuni

Cosmin Andreica, liderul sindicatului EUROPOL, a explicat, la Antena 3, că lipsa echipajelor de poliţie în mediul rural este o problemă gravă, mai ales că majoritatea infracţiunilor se întâmplă atunci când agenţii nu mai sunt în timpul serviciului. 

"Sunt cifre pe care le putem întâlni în toate judeţele. Am atras atenţia încă de anul trecut, de când am sesizat şi CSAT-ul. Faptul că nu se respectă obligaţia de asigurare a unui serviciu permanent de poliţie are efecte dezastruoase asupra a tot ce înseamnă situaţie operativă în zonele respective. Să nu uităm că după 16,00 şi pe timpul nopţii se întâmplă toate infracţiunile, se taie lemnele din păduri, se fac acţiuni de contrabandă, este o situaţie generalizată în toată ţara. În afară de colegii de la posturile de poliţie care intervin de acasă, aceeaşi situaţie o întâlnim şi în oraşele mai mici unde judiciariştii sunt chemaţi şi ei de acasă după ora 16:00, pentru o permanenţă ilegală, în cazul în care se întâmplă ceva. Astfel, între 16,00 şi 8,00 dimineaţa strada nu e acoperită de niciun poliţist", a explicat Cosmin Andreica pentru Antena 3. 

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care, în zona comunelor de pe lângă oraşul Caracal sunt doar 2 echipaje de poliţie, obligate să acopere un areal de 90 km. În plus, programul posturilor de poliţie se încheie la ora 16,00. 

Probleme grave în conducere 

"Avem 70 la sută dintre şefii care conduc poliţia extrem de incompetenţi. Nici măcar nu mai ies din birouri, ce să mai vorbim de situaţii operative", a completat liderul sindicatului EUROPOL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel