Probleme la Spitalul Foișor. Nebulizarea secției ATI a fost realizată

Pexels
Pexels

În Spitalul Foișor problemele se țin lanț, una dintre secții fiind dezinfectată din cauza unei bacterii ce pune în pericol pacienții. 

Conform unui comunicat remis astăzi, „operaţiunile de curăţenie înaltă cu nebulizări virucide şi bactericide şi de prelevare de probe bacteriologice, începute în urmă cu cinci zile, au fost finalizate cu succes", probele fiind în prezent negative, transmite Realitatea.net

Se pare că în urmă cu câteva zile germeni multirezistenți au pus în pericol pacienții de pe ATI, secția fiind evacuată. 

„Deşi spitalul beneficiază de condiţii deosebite de presurizare controlată cu instalaţii specifice de tratare a aerului, la cel mai avansat nivel tehnologic de tratare-filtrare (flux laminar vertical în sălile operatorii, cu presiune pozitivă sau negativă în funcţie de necesitatea momentului), în practica curentă a unităţii noastre sanitare există un control intern permanent care impune proceduri specifice suplimentare, periodice, rigoarea fiind obligatorie în demersul nostru de creştere continuă a gradului de siguranţă a pacienţilor. În cadrul spitalului există cazuri de pacienţi, internaţi şi trataţi, care au infecţii severe, ceea ce impune asigurarea unor condiţii de siguranţă maximă la realizarea intervenţiilor chirurgicale specifice", se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul unității sanitare.

Spitalul Foișor, evacuat în miez de noapte 

După ce evacuarea pacienţilor de la Spitalul Foişor, în miezul nopţii, a revoltat toată ţara, a început, aşa cum era de aşteptat, aruncarea cartofului fierbinte de către responsabilii din ministerul Sănătăţii, condus de către Vlad Voiculescu atunci, către conducerea unităţii spitaliceşti.

Din documentele intrate în posesia DC News la acea vreme, s-a văzut cum a fost dat un prim ordin în care era inclus şi Spitalul Foişor în lista unităţilor suport Covid, managerul unităţii a explicat că nu se poate face acest lucru, iar ulterior s-a emis un al doilea document în care Spitalul Foişor nu mai figura pe listă. Practic managerul s-a văzut în faţa faptului împlinit atunci când a primit hârtiile de evacuare.

Vezi și: Val Vâlcu, după eroarea de la Foișor: ”Le e rușine să recunoască”. Spitalul mai are doar un pacient COVID

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel