Probleme la graniţa cu Ungaria. Autorităţile intervin

Vama Nădlac
Vama Nădlac

Aglomeraţie la punctele de trecere a frontierei la graniţa cu Ungaria, după ce, în weekend, traficul greu a fost oprit în ţara vecină. 

Aglomeraţie la punctele de trecere a frontierei, pe sensul de ieșire din țară, la granița cu Ungaria, după ce  traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricționat în perioada 19.05.2018 ora 23.00 (ora României) — 21.05.2018 ora 23.00 (ora României).  În prezent se constată o creștere a numărului de automarfare care se prezintă în punctele de trecere a frontierei.

Autorităţile menţionează că la frontiera cu Ungaria, formalitățile de frontieră se efectuează în comun cu autoritățile ungare, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizați de către Poliția Ungară. În baza protocoalelor bilaterale, P.F.R. poate deschide doar liniile de control care sunt asigurate cu personal și de către autoritățile ungare.

Măsuri pentru gestionarea situaţiei

De la ridicarea restricțiilor (începând din data de 21.05.2018, ora 23.00, ora României), prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României aflate pe raza județelor Arad, Bihor și Satu Mare, s-au efectuat formalitățile de frontieră pentru un număr de peste 2.700 de automarfare, din care aproximativ 2.100 numai pe sensul de ieșire din țară.

A fost mărit numărul arterelor de control la automarfare, pe sensul de ieșire, astfel în P.T.F. Nădlac II sunt deschise cinci fluxuri de control, la P.T.F. Borș trei, la P.T.F. Vărșand două fluxuri, iar la P.T.F. Nădlac un flux.

Totodată, au fost dispuse măsuri pentru gestionarea eficientă a situației operative, respectiv prevenirea și combaterea actelor ilegale transfrontaliere.

Menționam faptul că traficul pentru autoturisme și mijloacele de transport persoane se desfășoară în condiții normale, fără a se înregistra timpi de așteptare.

Recomandări

Poliția de Frontieră recomandă în continuare participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

În acest sens, Poliția de Frontieră Română recomandă participanților la trafic consultarea aplicației on-line si pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicație on-line prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de așteptare sunt actualizați în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-și reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel