Probleme la avioanele Boeing 777. SUA, anchetă după ce motorul unei aeronave a luat foc / VIDEO

Probleme la avioanele Boeing 777. SUA, anchetă după ce motorul unei aeronave a luat foc / VIDEO  /  Sursă foto: Pixbay
Probleme la avioanele Boeing 777. SUA, anchetă după ce motorul unei aeronave a luat foc / VIDEO / Sursă foto: Pixbay

Statele Unite ale Americii vor cerceta anumite aeronave Boeing 777, deoarece Japonia a retras la sol mai multe avioane.

Autoritățile de reglementare a aviației din Statele Unite au anunțat inspecții suplimentare ale avioanelor Boeing 777 care au același tip de motor care a luat foc și a aruncat resturi de fuselaj peste Denver sâmbătă, în timp ce Japonia a mers mai departe și și-a suspendat utilizarea aeronavelor și se gândește la măsuri suplimentare.

Mișcările de reglementare care implică avioane cu motoare Pratt & Whitney 4000 au venit după ce un United Airlines 777 s-a întors în siguranță la Aeroportul Internațional Denver sâmbătă, după ce motorul său drept a cedat. Incidentul zborului United Airlines 328 de la Denver la Honolulu a avut loc la scurt timp după ce a decolat cu 231 de pasageri și 10 membri ai echipajului. Avionul a aterizat în siguranță înapoi în Denver.

Compania United Airlines a declarat că își va scoate voluntar și temporar cele 24 de avioane Boeing 777 active din programul său. Imaginile postate de polițiști în Broomfield, Colorado au arătat resturi de fuselaj la sol. Consiliul Național pentru Siguranță în Transporturi (NTSB) a declarat că examinarea inițială a avionului a indicat că majoritatea pagubelor au fost limitate la motorul respectiv, cu pagube minore pentru restul aeronavei.

Anchetă la aeronavele Boeing 777

Boeing a declarat că echipele tehnice sprijină NTSB (Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor) în anchetă. De asemenea, s-a mai precizat că se recomandă „suspendarea operațiunilor celor 69 de Boeing 777 în funcțiune și cele 59 garate, alimentate de motoarele Pratt & Whitney 4000-112, până când Administrația Federală a Aviației (FAA) identifică protocolul de inspecție adecvat”.

În același timp, o purtătoare de cuvânt a ministerului transporturilor din Coreea de Sud a declarat că monitorizează situația, dar nu a luat încă nicio măsură, precizează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel