Probleme în şcoli. Platformă online creată de USR

Mihai Ciobanu / 14 sep 2018 / 09:03 Salveaza PDF Comentarii
Deschidere an școlar
Descriere foto: Deschidere an școlar

USR București oferă părinților din Capitală o platformă online unde pot semnala problemele din școli.

USR București oferă părinților din Capitală o platformă online unde pot semnala problemele din școli. Proiectul 'Voluntar pentru școli mai bune' (http://bit.ly/voluntarpentruscoli) îi invită pe cei care au copii în unitățilepublice de învățământ preuniversitar din București să transmită până la data de 1 noiembrie a.c. orice problemă pe care o observă în școlile sau grădinițele din Capitală. După data de 1 noiembrie, consilierii locali și municipali USR București vor prelua problemele semnalate și le vor transmite către primării și, după caz, către autoritățile responsabile.

Scopul proiectului

Scopul proiectului este îmbunătățirea situației din școli, prin centralizarea problemelor semnalate de către părinți, și responsabilizarea instituțiilor care au datoria de a le rezolva.

'Începerea anului școlar este mereu o surpriză pentru autorități. Și în acest an ne-au fost semnalate foarte multe probleme în școlile din Capitală. Prin urmare, am luat decizia de a ne implica mai mult în rezolvarea lor. Este responsabilitatea primăriilor, dar vrem să venim în întâmpinarea părinților care poate nu au timp să facă petiții și sesizări către decidenții din administrație. Prin urmare, USR București va face toate aceste demersuri. Centralizăm datele trimise de părinți și mergem la fiecare instituție cu problemele notate punctual, cerându-le să le rezolve', a declarat Roxana Wring, președinte USR București și consilier municipal.

Care sunt cele mai frecvente probleme

Din discuțiile purtate cu părinții elevilor din Capitală, cele mai frecvente probleme întâlnite în școlile din București în acest an sunt: lipsa asistenței medicale (nu există cabinet sau personal specializat angajat), grupuri sanitare deteriorate sau murdare, mizerie în școală sau în curtea școlii, lucrări nefinalizate, pază insuficientă sau ineficientă, lispa sălii de sport, spații exterioare și alei deteriorate. 'Tocmai de aceea am decis să oferim părinților această platformă online unde să le poată semnala, cu identificarea precisă a sectorului, a școlii și a situației propriu-zise. Este un efort pe care ni-l asumăm și de care vor beneficia inclusiv instituțiile, dar mai ales părinții și elevii din București', a declarat Roxana Wring.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27