Probleme cu președinții! România, aproape de un moment catastrofal

Dosarul “Mineriada” a fost redeschis. La foc alert, dau cu subsemnatul la PÎCCJ personalități ale României, suspecți sau ... acuzați de crime împotriva umanității. Este cazul fostului președinte al României Ion Iliescu. Însă România este la doar un pas de a scrie istorie în întreaga Europă. 

România ar putea fi prima țară europeană cu doi foști președinți acuzați de crime împotriva umanității, pentru reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din 13 iunie 1990, în urma căreia au murit patru persoane și au fost rănite alte trei.

Joi, la PÎCCJ, în dosarul “Mineriada”, au ajuns fostul ministru al Transporturilor Gheorghe Dobre, amiralul în rezervă Emil "Cico" Dumitrescu, Cazimir Ionescu, fost vicepreședinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Națională, și Miron Cozma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, toții fiind puși sub acuzare în același dosar. Miercuri, fostul președinte Ion Iliescu și fostul director al SRI Virgil Măgureanu au fost chemați la Parchet, unde au fost anunțați că sunt acuzați de infracțiuni contra umanității în dosarul "Mineriada". 

[citeste si]

Om cu om, PÎCCJ se apropie de un moment fierbinte, de momentul în care România ar putea avea doi foști președinți puși sub acuzare de infracțiuni contra umanității. Al doilea: Traian Băsescu.

“Luceafărul huilei”, Miron Cozma, declara, în urmă cu cinci ani, pentru inpolitics.ro, că “Atât procuratura, cât și poliția știu despre implicarea lui Traian Băsescu. Să vă dau un exemplu punctual. În septembrie ’91, în gara din Timișoara, într-un birou în care se afla poliție și mai mulți oameni, am purtat o lungă discuție cu Băsescu la telefon și, când mi-a spus că pot lua garnituri de tren pentru a mă îndrepta spre București, m-a pus să semnez în registrul Regionalei de Căi Ferate Timișoara. Erau politiști de față când am purtat convorbirea. Acest episod reprezintă o proba la dosarul mineriadei din septembrie ’91. Băsescu mi-a spus, senin, să fac plata pentru garniturile de tren cedate, garnituri care urmau să transporte ortacii spre București. Am semnat și în registru. Cum poate spune Traian Băsescu ca nu poartă nicio responsabilitate pentru mineriade?”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel