UPDATE: După austrieci, germanii opresc căutările în Turcia din cauza agresiunilor și problemelor de securitate

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Austriecii și-au suspendat operațiunile de salvare din Turcia din cauza unor „riscuri de securitate”.

UPDATE: Agenţia Federală Germană pentru Asistenţă Tehnică (THW) şi organizaţia de ajutor I.S.A.R Germania îşi suspendă operaţiunile de salvare în provincia turcă Hatay, grav afectată de seismele de luni, din motive de securitate, conform Agerpres. În ultimele ore, situaţia de securitate în provincia Hatay s-a înrăutăţit, au anunţat sâmbătă cele două organizaţii.

Echipele de căutare şi salvare au rămas deocamdată într-o tabără comună în oraşul Kirikhan. Însă dacă există indicii clare că cineva ar putea fi scos în viaţă de sub dărâmături, atunci echipele de salvare se vor deplasa la faţa locului, a declarat pentru dpa purtătoarea de cuvânt a THW, Katharina Garrecht.

THW şi I.S.A.R au atribuit situaţia tensionată, între altele, "lipsei de hrană şi alimentării dificile cu apă potabilă a zonei sinistrate".

Știrea inițială

Armata austriacă şi-a suspendat sâmbătă dimineaţa operaţiunile de salvare din Turcia din cauza a ceea ce a numit riscuri de securitate în zonele în care intervine pentru ajutorarea victimelor cutremurelor devastatoare de luni, soldate cu peste 24.000 de morţi, potrivit Agerpres.

Au loc tot mai multe agresiuni între grupări din Turcia", a declarat sâmbătă pentru agenţia de presă austriacă APA locotenent colonelul Pierre Kugelweis, din cadrul Forţelor Armate Austriece. El a adăugat că au existat relatări privind focuri de armă.

Cei 82 de militari ai echipei de intervenţie în caz de dezastre, bărbaţi şi femei, s-au aflat în provincia turcă Hatay începând de marţi, a spus el. Ei rămân pe loc şi sunt pregătiţi pentru viitoare misiuni atunci când situaţia se va îmbunătăţi, a adăugat oficialul austriac.

„Suntem cu toții bine”



"Nu a avut loc un atac asupra noastră, a austriecilor. Suntem cu toţii bine. Dorim să continuăm să ajutăm, însă circumstanţele sunt cele care sunt", a mai explicat Kugelweis.

Militarii austrieci s-au pus la adăpost într-o tabără "împreună cu alte organizaţii internaţionale, în aşteptarea instrucţiunilor", a concluzionat el.

Cutremure Turcia și Siria. Peste 24.000 de oameni au pierit sub dărâmături

Doar în Turcia, cel puţin 20.665 de oameni au fost ucişi şi 80.088 au fost răniţi în cele două cutremure puternice care au lovit regiunea luni, potrivit noilor cifre date publicităţii sâmbătă dimineaţa. În Siria vecină, unde ajutorul internaţional ajunge greu, ultimul bilanţ indică 3.553 de morţi şi 5.276 de răniţi.

Bilanţul total în ambele ţări se ridică la 24.218 de morţi, potrivit dpa, citată de Agerpres.

Autoritatea de Gestionare a Dezastrelor şi Urgenţelor din Turcia, AFAD, a transmis că peste 90.000 de oameni au fost evacuaţi din regiunea afectată de cutremure care cuprinde 10 provincii turce. Peste 166.000 de voluntari şi echipe de salvare iau parte la operaţiuni, printre care se numără şi peste 8.000 de specialişti străini.

Postul public de televiziune TRT a relatat că echipele de salvare au scos un bărbat în viaţă dintre ruine la 125 de ore după cutremure, în cartierul Cebrail, din Antakya.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel