Tăieri din bugetul Casei de Sănătate. Radu Tudor: E imposibil să fie 6 miliarde de lei...

Radu Tudor a vorbit despre bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Inițial, conform informațiilor pe surse prezentate la Antena 3, Ministerul Sănătății ar fi primit „11 miliarde de lei, iar Casa națională de Asigurări de Sănătate 6 miliarde de lei“. Astfel, bugetul CNAS s-ar fi diminuat cu 3 miliarde de lei.

Pe baza cestor informații, privitoare la tăierile din domeniul sănătății, Radu Tudor a vorbit, la Antena 3, despre bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și despre procentul care va fi tăiat:

E imposibil să fie 6 miliarde de lei la Casa de Sănătate, acolo e un buget anual de 5-6 miliarde de euro. Ministerul Sănătății are un miliard de euro, Casa Națională de Asigurări de Sănătate are 6 miliarde de euro. 3 miliarde de lei înseamnă 600 de milioane de euro și, în mod evident, noi ne chinuim să aflăm de unde vor fi tăiate cele 30 de miliarde, dacă le împărțim în mod egal, zece ministere trebuie să aibă câte 3 miliarde“, a precizat Radu Tudor.

Astfel, e imposibil să existe o tăiere de 1/3 din buget la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, potrivit informațiilor prezentate de Radu Tudor. Ulterior, au fost clarificate sumele, fiind vorba despre o tăiere de trei miliarde de lei, bani de la Ministerul Sănătății care urmau să meargă la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel