Scandalul RCA blochează țara! Transportatorii, în stradă. Guvernul se spală pe mâini

Scandalul scumpirii RCA blochează țara. Transportatorii protestează cu 100.000 de mașini în București și alte 20 de orașe din țară. Guvernul s-a spălat pe mâini de această problemă. A dat o OUG prin care plafonează RCA-ul, însă nivelul va fi decis de ASF, adică insituția de la care a pornit tot scandalul.

Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri o ordonanţă de urgenţă care prevede plafonarea tarifelor primelor de asigurări obligatorii (RCA) pentru şase luni.

Potrivit sursei citate, ordonanţa cuprinde elementele agreate în discuţiile cu transportatorii, Autoritătea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Consiliul Concureţei.

După mai multe discuţii avute cu ASF, cu asiguratorii şi cu transportatorii, am ajuns la concluzia că soluţia cea mai bună şi cea mai rapidă pentru a rezolva această problemă care trenează şi care riscă să pună în dificultate sectorul transportatorilor din România, am decis să venim cu o propunere de OUG, care include foarte multe din propunerile făcute de transportatori, cred că din circa 14 propuneri, 12 se regăsesc în acest proiect de ordonanţă, a declarat Dacian Cioloş la începutul şedinţei.

Transportatorii, în stradă

Transportatorii rutieri vor protesta joi, în Piața Victoriei, între orele 9:00 - 15:00, nemulțumiți de creșterea tarifelor RCA, urmând să scoată în stradă peste 5.000 de autovehicule, au anunțat reprezentanții patronatelor din sector.

Protestul se va derula și în alte 20 de orașe din țară, cu un număr total de 100.000 de mașini.

Patronatele din transporturile rutiere — UNTRR, FORT, APULUM, APTE 2002 — au solicitat Guvernului României ca în textul Ordonanței de Guvern tarifele RCA să fie înghețate la valorile medii ale daunelor existente în evidențele ASF și nu la nivelul celor care se vor calcula în viitor.

Râia de BMW se ia de la ASF

Schimbările propuse de Anca Paliu Dragu pentru polița RCA sunt ca salariile românilor: e bine că există, dar nu fac mai mult de doi lei. Adevărata schimbare ar însemna desființarea ASF, instituția de huzurit pe zeci de mii de euro salariu plătit de asigurați.

ASF nu a rezolvat, până acum, nicio problemă ca să își justifice existența, de la costurile mari ale polițelor la transferul profiturilor pe șest, în off shore-uri. Nici măcar nu a încercat să oprească păcălirea medicilor și pacienților cu polițele de malpraxis.

CITEȘTE ȘI: Râia de BMW se ia de la ASF

Mai jos vă prezentăm imagini din toată țara.

Protestul transportatorilor la Brașov.

Protestul transportatorilor la București

Protestul transportatorilor la Sibiu

Protestul transportatorilor la Bistrița

Protestul transportatorilor la Timișoara


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel