EXCLUSIV  Problemă cu „privațiunile” în România. Vâlcu și Gușă, schimb de replici / video

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Val Vâlcu și Cozmin Gușă au vorbit despre privațiunile de resurse la care cetățenii ar putea fi „supuși” în următoarea perioadă.

În cadrul emisiunii Deferiți mass-media, la DCNews, Val Vâlcu și Cozmin Gușă au vorbit despre privațiunile de resurse care este posibil să afecteze tânăra generație în următoarea perioadă:

„Noi ne obișnuim cu privațiunile, că nu prea le-am uitat. Le-am avut înainte de '89, ne-am antrenat bine. E în ADN-ul nostru, la fel cum gusturile copilăriei sunt cel mai evidente și comandăm și acum, când mergem la restaurant, dacă se poate, piure de cartofi cu șnițel, deși știm că ne îngrașă, sau supă de tăiței, că asta e viața, așa am crescut noi.

Noi ne vom descurca cumva cu privațiunile, dar generațiile copiilor noștri nu mai sunt obișnuiți cu privațiuni și nici cu frig. Noi suntem și cu frigul. Aduceți-vă aminte că nu aprindeam focul noaptea. Se stingea la ora 22.00-22.15, luam o plapumă groasă și până dimineața, la 06:30, când aprindea mama focul, asta era, stăteam în frig.

Ăștia, în Germania și Italia, deja îi sfătuiesc să fie mai atenți cât consumă, dar copiii noștri nu se vor obișnui cu asemenea privațiuni. Va fi o mare problemă de adaptare, pentru că ăsta e viitorul. Ni se spune să consumăm mai puțin. Da, consumăm mai puțin, oricum unii ne-am mai îngrășat, dar generațiile care vin după noi, care sunt generațiile active, că noi ușor-ușor mergem către pensie, nu se vor putea adapta și or să fie niște conflicte sociale mari și niște conflicte interioare ale lor ...“ , a spus Cozmin Gușă.

Tinerii nu mai ies să protesteze că a crescut ROBOR-ul cu 300%

„Fugi, domnule, de aici! Vor fi conflicte sociale dacă, nu știu, se schimbă procurorii, nu le convine o ordonanță pe justiție. Nu or să iasă, în niciun caz, să protesteze. Ai văzut ceva cu ROBOR-ul? Era nenorocire acum 4-5 ani, era o discuție că ROBOR-ul era inamicul public numărul 1, că a crescut ROBOR-ul cu 0,2%. Acum a crescut cu 300%. Nu văd pe nimeni deranjat de inamicul public ROBOR“, a adăugat Val Vâlcu.

„Dar de ce mai e deranjat? Ai văzut oameni să fie deranjați?“, a întrebat Cozmin Gușă.

„De nimic! Iar asta cu frigul, să mă ierți, nu știu copiii tăi, dar copilul meu stă într-un tricouaș iarna, cu gleznuța goală, bate vântul prin geacă să fie elegantă, asta e important, nu să fie călduroasă. Nu știu dacă se va plânge de frig! Apropo de economiile la gaz sau electricitate, Florin Iaru spunea că a fost în Olanda la o bursă și frig ca acolo nu a mâncat în vremea lui Ceaușescu. Îl urmărea proprietara să nu depășească 15 litri dușul, să nu fie mai mult de 16 grade în cameră și când pleca închidea căldura. Când venea, aștepta 2 ore cele 16 grade, că erau 10“, a spus Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel