Problema autonomiei, fumigenă în spaţiul public

foto: captura video facebook / PNL Mures
foto: captura video facebook / PNL Mures

Senatorul Chirteş (PNL Mureş) susţine că problema autonomiei este o fumigenă pe care liderii maghiari o aruncă în spaţiul public.

Senatorul PNL Mureş Cristian Chirteş a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că problema autonomiei invocată de UDMR-PPMT-PCM este o nouă 'fumigenă' pe care liderii comunităţii maghiare o aruncă în spaţiul public, atât pe fondul apropierii alegerilor din Ungaria, cât şi pentru distragerea atenţiei de la tema adoptării legilor Justiţiei.

'Problema solicitării autonomiei aşa-zisului ţinut secuiesc este o altă fumigenă pe care liderii politici ai comunităţii maghiare o aruncă în spaţiul public. Să nu uităm că în acest an sunt alegeri la Budapesta, să nu uităm că sunt foarte mulţi alegători cu dublă cetăţenie în Ardeal. Ori de câte ori se întâmplă astfel de alegeri, ca un făcut, să-i spunem, aceşti lideri politici, de această dată nu numai ai UDMR, ci am văzut şi PCM-ul şi PPMT-ul, folosesc acelaşi limbaj, acea problemă a autonomiei. De fapt este o deturnare a atenţiei alegătorilor de etnie maghiară. De la ce? Bineînţeles de la tema adoptării legilor Justiţiei care trec ca trenul accelerat şi prin Parlament, şi prin comisii, teme susţinute şi de UDMR alături de coaliţia PSD-ALDE', a afirmat Chirteş.

Senatorul consideră că problema autonomiei este 'o temă falsă', care în acest an al Centenarului Marii Uniri 'vine să răscolească, până la urmă, comunitatea românească', el adăugând că în acest an nu este nevoie de asemenea manifestări.

'Anul 2018 trebuie să fie un an al unităţii, un an al construcţiei şi un an, până la urmă, al înţelegerii şi între partidele politice, dar mai ales între cetăţeni', a mai spus Cristian Chirteş.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel