Proba scrisă la Limba şi literatura română, în cadrul evaluării naţionale

examen bacalaureat
examen bacalaureat

Peste 220.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a au intrat, luni, în febra examenelor naţionale, o dată cu prima probă scrisă la disciplina limba şi literatura română. Notele vor fi luate în calcul la admiterea în licee. 

Exemenul a început la ora 9.00 şi este organizat în 4.973 de unităţi de învăţământ, la test fiind înscrişi 223.222 de elevi. Accesul elevilor în săli este permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, citat de realitatea.net

Varianta de subiect extrasă luni dimineaţă a fost transmisă celor 1.438 de centre de comunicare, respectiv către toate inspectoratele şcolare judeţene. 

Citeşte şi: 

Baremul de corectare pentru varianta 7 de la Limba şi literatura română, de la examenul de evaluare naţională 

Evaluarea naţională se defăşoară anual într-o singură sesiune şi reprezintă modalitatea de evaluare a competenţelor dobândite pe parcursul învatamântului gimnazial. Fără susţinerea acestui examen, elevii nu se pot înscrie în clasa a IX-a. 

La evaluarea naţională se pot prezenta atât absolvenţii clasei a VIII-a din seria curentă, cât şi cei din seriile anterioare care nu au participat în nicio sesiune la unul din examenele naţionale (examenul de capacitate, testele naţionale, tezele cu subiect unic sau evaluarea naţională). 

Această evaluare a fost schimbată de cinci ori în ultimii ani. Dacă în 1999–2003, am avut capacitatea, care se dădea la română, matematică şi, la alegere, istorie sau geografie. În 2004 s-a numit testare naţională, în 2007 su fost introduse teze cu subiect unic la română şi matematică, organizate semestrial, la clasele a VII-a şi a VIII-a. În 2011, evaluarea naţională, constă în examene la română şi matematică. 

UPDATE: Repartizarea finală a absolvenţilor de clasa a VIII-a, pe licee. Vezi listele, în funcţie de judeţ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel