PRO TV, dat în judecată de doi români din Londra. Cer despăgubiri morale de 200.000 de euro

Doi români stabiliți în Londra, Alina Răuță și Cristian Gabriel Groman, au dat în judecată postul de televiziune PRO TV. Ei cer despăgubiri morale de două sute de mii de euro. 

Cei doi români sunt reprezentați de Florin Ciutacu, arbitru și mediator internațional. 

Cristian Groman scrie, pe pagina sa de Facebook:

"În ultimele două săptămâni, am avut parte de unele evenimente triste, pot spune. Totul a început cu un reportaj realizat de postul de televiziune PRO TV, ei având o emisiune ce se numește "România din Regatul Unit".

Am fost contactați de o echipă a postului PRO TV, formată din reporterul Rareș Năstase și un cameraman. Aceștia au dorit să filmeze casa unde locuim, sub motivul că doresc să schimbe imaginea românilor ce trăiesc în Londra și UK, în bine, această emisiune – în opinia lor – fiind o contrapartidă (un răspuns), la emisiunile defăimătoare la adresa românilor produse și difuzate de postul britanic Cannel 4. Am acceptat acest lucru, gândindu-mă că românii nu merită să fie arătați cu degetul de nimeni, nici de englezi, nici de altcineva și trebuie să arătăm părțile pozitive ale românilor din Diaspora (...).

"S-a deformat realitatea. Viața noastră de aici a fost prezentată ca una chinuită"

În urma difuzării celor două emisiuni de postul de televiziune PRO TV, am rămas profund șocat de modul în care casa în care locuim și viața noastră de aici, din Londra, au fost prezentate. S-au tăiat (la montaj) declarații, s-a denaturat adevărul, s-a prezentat numai ce le-a convenit dumnealor, numai pentru o știre bombă, o știre de senzație, plus că s-a deformat realitatea. S-a deformat realitatea pentru că viața noastră, de aici, a fost prezentată ca o viață chinuită; am fost prezentați ca niște oameni în toată firea care stăm într-o casă precum niște studenți într-un cămin. Am fost prezentați ca niște oameni ce au parte de un adevărat calvar, cum că în toate diminețile este coadă la baie. Este un lucru total neadevărat (...).

"Am declarat că ne putem permite foarte multe lucruri"

Am fost prezentați ca niște oameni care își duc viața de azi pe mâine, care nu se descurcă fără mâncarea trimisă de acasă, de părinți. Realitatea expusă de noi a fost cu totul alta! Am declarat că ne putem permite foarte multe lucruri, că viața noastră de aici este incomparabilă cu viața din România, numai că ne lipsește gustul produselor de acasă. Aici, carnea nu are nici un gust, asta am spus...".

Emisiunile invocate de Groman și soția sa au fost difuzate de PRO TV în 20 și în 31 mai. Cererea de daune este adresată atât Postului PRO TV, reporterului Rareș Năstase, cât și prezentantorilor celor două emisiuni, Andrerea Esca si Cristian Leonte, potrivit sursei citate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel