PRO TV, atacat la Consiliul Concurenței. Vezi de ce

PRO TV va fi atacat la Consiliul Concurenței. Cabliștii mici vor depune o plângere prin care acuză compania de practicarea de tarife preferențiale pe piața de distribuție de televiziune și abuz de poziție dominantă și eventuale înțelegeri cu operatorii mari pentru distorsionarea concurenței. 

Declarația a fost făcută de Adrian Neagu, președintele executiv al Asociației de Comunicații Electronice din România. Neagu le-a cerut celor pest 40 de membri ai asociației să depună actele care să susțină plângerea, înainte ca aceasta să fie înaintată Consiliului Concurenței. Plângerea va fi depusă în decembrie 2013, cel mai târziu în ianuarie 2013.

Adrian Neagu a mai spus că ACeR a trimis către CNA o cerere de modificare a principiului must-carry, "care trebuie să aibă următorul principiu, cine vrea să iasă din must-carry trebuie să iasă cum a intrat, în termen de un an de la declarația de ieșire", scrie Forbes, citând Media Expres.

În cursul acestui an grupul PRO a declarat că scoate stația generalistă PRO TV din must-carry. A cerut cabliștilor un tarif de aproximativ un euro pe abonat pe lună, dar practicând discounturi mergând și până la 60% pentru operatorii mari, fapt care a stârnit nemulțumirea celor peste 300 de operatori mici de cablu din România. Termenul final pentru implementarea noilor tarife este februarie 2014.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel