Un elicopter ucrainean a explodat. Transnistria, sursă de tensiuni

Un elicopter al armatei ucrainene a explodat în apropierea orașului Slavyansk, controlat de pro-rușii separatiști. Oficialii ucraineni spun că nu există victime, aparatul de zbor Mi-8 fiind lovit în timp ce se afla la sol, conform DW.

Cu privire la acest incident circulă informații contradictorii venite dinspre mass-media ucraineană și cea rusă. Unele surse citate de rețelele de socializare spun că elicopterul a fost doborât în zbor, dar oficialii ucraineni afirmă că acesta staționa. De altfel, era improbabil să nu existe decese dacă elicopterul zbura în momentul atacului. Ministrul ucrainean al Apărării precizează că un comandant al armatei care se afla în aparatul de zbor este doar rănit.

Cu o zi în urmă, într-un incident separat, șapte persoane au fost rănite, în timpul nopții, după un atac la punct de control făcut de ucraineni lângă portul de la Marea Neagră Odessa, menit să-i împiedice pe separatiștii din Transnistria să penetreze teritoriul Ucrainei.

Ultimele incidente au declanșat un război verbal între oficialii ucraineni, americani și ruși. În timp ce premierul Iațeniuk susține că Rusia vrea să declanșeze al treilea Război Mondial, Rusia acuză SUA că nu respectă înțelegerea de la Geneva, care urmărea "detensionarea situației".

Citește și: Ministrul de Externe polonez: Rusia a propus să împartă Ucraina între România, Polonia și Ungaria


Cancelarul Angela Merkel a avut o nouă convorbire telefonică cu Vladimir Putin, în cadrul căreia și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația din Ucraina.

Presa din Transnistria susține că extrema-dreaptă (Pravi Sektor) ucraineană a pus stăpânire pe un punct de control de la granița așa-zisei Republici transnistrene și nu permite circulația oamenilor dinspre regiunea separatistă înspre orașul port ucrainean Odessa. Deputații pro-ruși din Parlamentul Republicii Moldova spun că Executivul de la Kiev caută să implice Bruxellesul în conflictul din regiune. 

Deputatul Yuri Muntean a sugerat, citat de news.ru.com, că președintele Traian Băsescu și "susținătorii săi" vor să anexeze Republica Moldova la țara noastră, dar fără Transnistria.

Sursă foto: Euromaidan PR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel