Prinţul Henrik, soţul reginei Margrethe a II-a a Danemarcei, diagnosticat cu tumoare la plămân

Prinţul Henrik, soţul reginei Margrethe a II-a a Danemarcei, a fost diagnosticat cu o tumoare malignă în timp ce primea tratament împotriva unei infecţii pulmonare, a anunţat vineri palatul regal danez într-un comunicat, citat de DPA şi AFP. 

În vârstă de 83 de ani şi suferind de demenţă, prinţul Henrik a fost internat pe 28 ianuarie în secţia de chirurgie pulmonară de la Rigshospital din Copenhaga, "pentru a examina o tumoare depistată în plămânul stâng", precizează acelaşi comunicat de presă. 

"Tumoarea este din fericire benignă" şi prinţul danez va fi transferat la o altă secţie pentru a primi tratament pentru "o infecţie pulmonară". El îşi va petrece convalescenţa la Palatul Fredensborg, aflat la 40 de kilometri nord faţă de capitala daneză. 

Inițial, o mică infecție 

Prinţul Henrik a fost spitalizat la jumătatea lunii ianuarie după ce a contractat o infecţie în timpul unei vacanţe în Egipt. 

În septembrie, casa regală daneză a anunţat că prinţul Henrik suferă de demenţă. Una dintre cele mai frecvente forme ale acestei afecţiuni este maladia Alzheimer. Diagnosticul exact nu a fost încă dezvăluit, însă el implică "o degradare a funcţiilor cognitive", a anunţat Palatul regal. 

Prinţul Henrik a renunţat la multe dintre activităţile sale oficiale începând din anul 2016. 

Nu a devenit niciodată rege 

Prinţul Henrik, născut în Franţa, nu a obţinut niciodată titlul de rege în Danemarca şi nu a făcut un secret din faptul că dorea să deţină această titulatură. 

El a declanşat numeroase controverse în august 2017, după ce a declarat că refuză să fie înmormântat alături de soţia sa în necropola regală a catedralei Roskilde, unde sunt înhumate cuplurile regale daneze. 

Întrucât nu a obţinut titlul şi funcţiile pe care le dorea, prinţul Henrik a spus că nu este egalul soţiei sale în timpul vieţii şi din acest motiv nu doreşte să îi fie egal nici după moarte. 

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei a anunţat însă că nu îşi va schimba planurile în privinţa înmormântării sale, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel