Prinţul Harry, ultimele îndatoriri regale. A plecat definitiv în Canada

Prințul Harry a părăsit Marea Britanie după o ultimă zi în care și-a îndeplinit îndatoririle regale, pentru a i se alătura familiei sale aflate în Canada.

Prinţul Harry a părăsit luni seară Regatul Unit, potrivit mai multor media britanice, urcându-se la bordul unui avion cu destinaţia Canada, pentru a se întâlni cu Meghan şi fiul său Archie, pe care nu l-a revăzut de la anunţul său privind retragerea din familia regală, relatează AFP.

"Ducele de Sussex ar fi părăsit Regatul Unit luni seară, după unul dintre ultimele sale angajamente oficiale în calitate de membru al familiei regale", scrie cotidianul britanic Daily Telegraph.

"Prinţul Harry pleacă în sfârşit la Vancouver", titrează şi Daily Mail. Prinţul, al şaselea în ordinea succesiunii la tron, "a luat un zbor la 17.30 de pe aeroportul Heathrow", a menţionat The Sun, şi "ar urma să se reîntâlnească cu Meghan şi Archie marţi dimineaţa devreme" pe insula Vancouver.

Ultimele îndatoriri regale

La mai puţin de două săptămâni de la anunţul şoc al ducelui şi ducesei de Sussex, care voiau să se retragă din familia regală, ruptura este consumată. "Plecarea sa în Canada este simbolică, la numai două zile după ce Palatul Buckingham a anunţat că rupe orice legătură oficială cu ducii de Sussex", a apreciat The Telegraph.

Ducele de Sussex şi-a părăsit ţara după o zi în care şi-a îndeplinit ultimele îndatoriri regale. Harry a avut o apariţie consistentă la summitul Regatul Unit - Africa destinat investiţiilor de la Londra, unde s-a întâlnit cu mai mulţi şefi de stat africani şi s-a întreţinut în privat cu prim-ministrul Boris Johnson.

El nu a apărut în schimb la recepţia găzduită luni seară de fratele său mai mare, prinţul William, la Palatul Buckingham. Potrivit The Sun, "nu se ştie când va reveni, dar o sursă apropiată de ducii de Sussex a declarat că prinţul ar avea 'alte angajamente viitoare' în Regatul Unit înainte de primăvară".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel