Prinţul Harry şi-a început vizita în Botswana plantând un baobab

Prinţul Harry al Marii Britanii şi-a început joi vizita în statul african Botswana plantând un arbore, nefiind însoţit de Meghan Markle, care a luat decizia de a rămâne împreună cu fiul lor, Archie, în Africa de Sud, transmite DPA. 

Prinţul Harry şi familia sa sunt într-o vizită de 10 zile în sudul Africii, primul lor turneu oficial. În Botswana, Harry s-a alăturat, joi dimineaţă, unui număr de 200 de copii de şcoală şi au plantat împreună copaci în rezervaţia Chobe Forest Reserve. Ducele de Sussex a plantat un baobab, un arbore 'puternic ameninţat cu dispariţia în Africa', conform unei postări pe contul său de Instagram, postare însoţită de o fotografie cu prinţul Harry care bătea palma cu unul dintre copii. Seminţele acestor arbori au încolţit şi au fost îngrijite de elevi în recipiente de lapte reciclate, folosind fertilizatori de la un orfelinat pentru puii de elefant.

'Dacă ai grijă de natură şi natura va avea grijă de tine', le-a spus Harry copiilor. Cu acelaşi prilej, prinţul Harry a ţinut să sublinieze că ştiinţa schimbărilor climatice este 'incontestabilă' şi a precizat că nu înţelege cum mai pot exista oameni care refuză să înţeleagă că aceste schimbări se produc. 'Nu cred că mai există cineva în această lume care să respingă ştiinţa - dovezile ştiinţifice incontestabile, ştiinţa şi dovezile pe care le primim de 30 poate chiar 40 de ani. (Şi aceste dovezi) devin din ce în ce mai puternice'.

'Oricine ai fi - tu, noi, copii, lideri, oricine - nimeni nu poate nega ştiinţa (...) Copiii lumii sunt în grevă. Este o cursă contra cronometru, o cursă pe care o pierdem. Toată lumea ştie acest lucru. Nu ai nicio scuză să nu ştii aceste lucruri', a adăugat el, făcând şi referire la mişcările de protest recente iniţiate de adolescenta suedeză Greta Thunberg. De asemenea, în cursul zilei de joi, prinţul Harry urmează să viziteze un proiect dedicat luptei împotriva HIV/SIDA şi va participa la includerea unei părţi din Parcul Naţional Chobe în cadrul Queen's Commonwealth Canopy, o reţea de iniţiative de conservare a pădurilor, patronată de regina Elisabeta a II-a.

Apoi, Harry va călători în Angola unde îşi va petrece seara în oraşul Dirico, într-o tabără a unei organizaţii caritabile britanice care se ocupă de curăţarea câmpurilor de mine. Prinţul va petrece trei zile în Angola şi va vizita locuri pe care le-a vizitat şi mama sa, Prinţesa Diana, printre care şi un centru ortopedic ce va primi numele fostei soţii a prinţului Charles. Soţia sa, Meghan, îşi petrece ziua de joi la Cape Town, unde a participat la un mic dejun dedicat femeilor aflate în serviciul public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel