Prinţul Harry participă la primul său angajament public după 'criza regală'

Ducele de Sussex va participa joi la primul său angajament public după ce a anunţat că, alături de soţia lui, Meghan, se va retrage din rândul reprezentanţilor de rang înalt ai casei regale britanice, informează Press Association. 

Prinţul Harry va găzdui tragerea la sorţi pentru Cupa Mondială a Ligii de rugby din 2021, organizată joi la Palatul Buckingham, unde se va întâlni cu reprezentanţi ai celor 21 de naţiuni participante. Ducele de Sussex va rămâne în Marea Britanie până săptămâna viitoare, în pofida zvonurilor conform cărora s-ar pregăti să ia avionul spre Canada pentru a fi alături de soţia sa, Meghan, şi de fiul lor, Archie.

Regina Elisabeta a II-a a fost de acord cu dorinţa prinţului Harry şi a soţiei sale de a se retrage din rândul membrilor de rang înalt ai casei regale, să devină independenţi din punct de vedere financiar şi să îşi împartă timpul între Marea Britanie şi Canada. Potrivit unor informaţii neconfirmate, ducele de Sussex va rămâne în Marea Britanie pentru a participa la alte discuţii despre viitorul său rol în cadrul familiei regale, însă Palatul Buckingham nu a dat publicităţii alte detalii pe această temă după declaraţia de luni a reginei.

Prinţul Harry va prezenta tragerea la sorţi pentru Cupa Mondială a Ligii de rugby 

În cadrul angajamentului său oficial, prinţul Harry va prezenta tragerea la sorţi pentru Cupa Mondială a Ligii de rugby în cadrul turneelor masculin, feminin şi pentru persoane cu dizabilităţi. Înainte de tragerea la sorţi, prinţul Harry - care a devenit patronul Rugby Football League în decembrie 2016 - va asista la un meci de rugby jucat de elevii unei şcoli locale în grădinile Palatului Buckingham. Tragerea la sorţi va fi difuzată în direct pe conturile de Twitter şi Facebook ale familiei regale, dar şi ale evenimentului Rugby League World Cup 2021. Turneul va avea loc în perioada 23 octombrie - 27 noiembrie 2021 şi va fi organizat în 17 oraşe din Anglia.

La eveniment vor lua parte 16 echipe masculine, opt echipe feminine şi opt echipe ale persoanelor cu dizabilităţi, care reprezintă 21 de naţiuni. Totodată, prinţul Harry a publicat miercuri seară un mesaj video pe Instagram prin care a anunţat că următoarea ediţie a Jocurilor Invictus - pe care el le-a creat pentru veterani de război şi soldaţi răniţi pe front - se va desfăşura în oraşul german Dusseldorf în 2022, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel