Prinţul Emanuel de Liechtenstein cere despăgubiri de 1 MILION de euro, după ce s-a spus că el l-a ucis pe ursul Arthur

Prinţul Emanuel de Liechtenstein cere despăgubiri de 1 milion de euro / Foto: Unsplash
Prinţul Emanuel de Liechtenstein cere despăgubiri de 1 milion de euro / Foto: Unsplash

Prinţul Emanuel de Liechtenstein ar cere despăgubiri de 1 milion de euro, după ce s-a spus că el l-a ucis pe ursul Arthur.

Printul Dimitrie Sturdza şi Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein au intentat un proces împotriva Agent Green, ONG-ul care a vorbit pentru prima dată despre uciderea ursului Arthur, aducând acest caz în atenția publică, scrie Observator.ro. Aceştia cer despăgubiri de un milion de euro, pentru că asociaţia s-ar fi referit la împuşcarea ilegală a ursului Arthur. Prinţul Dimitrie Sturdza susţine că lucrurile care s-au spus despre vânătoare sunt false.

"Despre aceasta vânătoare s-au spus mai multe lucruri neadevărate. S-a spus ca a fost o vânătoare ilegală. Însă Prinţul Emanuel a fost la o vânătoare permisă de ministrul Mediului. A doua minciună este cea referitoare la faptul că Arthur a fost cel mai mare urs din România. Sunt mulţi urşi care sunt mult mai mari decât Arthur. Povestea asta e trasă de păr.Se pare ca ursul Arthur a fost împuşcat la 300 m distanţă de o fermă unde a făcut ravagii. Domnul Păun spune că nu ar fi trebuit împuşcat masculul ăsta foarte mare, dar că ar fi trebuit eliminată o ursoaică cu doi pui. Domnul Păun e finanţat din afară, sunt multe ţări în Europa de Vest care nu vor să relocăm urşii noştri acolo.",  a spus Prinţul Dimitrie Sturdza.

VEZI ȘI: Anchetă penală ”in rem” după împușcarea ursului Arthur

Reamintim că ursul uriaș Arthur ar fi fost împușcat la Ojdula, Covasna, pe 13 martie 2021, potrivit Organizației Agent Green. Reprezentanții ONG-ului îl acuză pe prințul Emanuel von und zu Liechtenstein de braconaj după ce ar fi profitat de o derogare dată de ministrul Mediului pentru uciderea unei ursoaice cu pui care a produs mai multe pagube în ferme din regiune. Ursul Arthur nu avea vreo legătură cu acea ursoaică. Prințul ar fi plătit 7.000 de euro pentru vânătoare și ar fi plecat cu trofeul. Acesta a declarat pentru presa din Austria că nu el l-a omorât pe cel mai mare urs din România și că are probe pentru a dovedi asta. El a spus că ursul pe care l-a împușcat ar fi fost un alt animal care a fost eliberat pentru împușcare și că are poze care demonstrează că animalul ucis de el nu este ursul Arthur.

VEZI ȘI: Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein NEAGĂ că l-a ucis pe ursul uriaș Arthur și spune că are POZE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel