Prinţul Charles vine să guste mâncarea de la Sibiu

Prinţul Charles a fost invitat de preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, să viziteze judeţul în 2019, când acesta va avea statutul de Regiune Gastronomică Europeană.

Președintele Consiliului Județean Sibiu i-a adresat invitaţia Prinţului de Wales, joi, când acesta a fost la Viscri. "Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales a stat de vorbă cu producători din ţară, identificaţi de fundaţia sa printr-o cercetare la care ne-am adus şi noi sprijinul ca autoritate judeţeană. Le-a adresat întrebări, interesat să afle povestea din spatele produselor lor. Alături de producători din Sălaj, Cluj şi Tulcea, Judeţul Sibiu a fost excelent reprezentat, atât prin producătorul de Mangaliţa, Dan Limbăşan, cât şi prin primarul comunei Bazna, Lucian Scumpu, implicat în reînvierea tradiţiei porcului de Bazna" a scris, pe Facebook, Daniela Cîmpean, citată de Agerpres

Prințul s-a întâlnit cu 30 de fermieri

Șefa Consiliului Județean Sibiu a adăugat că a fost o bună ocazie de a-i lansa Alteţei Sale Regale invitaţia de a onora cu prezenţa evenimentele gastronomice de anul viitor şi de a discuta cu reprezentanţii Fundaţiei Prinţului de Wales şi ai Slow Food despre implicarea lor în programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană. Vizita Prinţului Charles a avut ca punct central o întâlnire cu 30 de fermieri şi producători, dar şi cu fostul campion la kaiac-canoe Ivan Patzaichin, care, la rândul său, a pus bazele unei fundaţii de caritate numită Mila 23, ce sprijină patrimoniul, gastronomia şi turismul din Delta Dunării. În 2019 judeţul Sibiu va fi primul din România cu statut de Regiune Gastronomică Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel