Prinţul Charles: Aceasta e criza care va eclipsa impactul pandemiei

Foto: Instagram / Clarence House
Foto: Instagram / Clarence House

Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, a lansat un apel la acţiune promptă pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice, al căror impact îl 'va eclipsa', în opinia lui, pe cel al pandemiei de COVID-19, notează AFP. 

'Fără o acţiune rapidă şi imediată, la un nivel şi un ritm fără precedent, vom rata fereastra de oportunitate' pentru a crea 'un viitor mai durabil şi incluziv', a declarat el într-un mesaj înregistrat care urmează să fie difuzat la deschiderea Săptămânii climei, luni, la New York.

'Altfel spus, pandemia mondială este un avertisment pe care nu îl putem ignora', a continuat prinţul, în vârstă de 71 de ani, partizan de mult timp al cauzelor legate de mediul înconjurător. 'Criza (mediului înconjurător) există de mult prea mulţi ani - denunţată, denigrată şi negată', a adăugat el.

'Aceasta devine acum o catastrofă generală care va eclipsa impactul pandemiei de noul coronavirus', a insistat prinţul de Wales. În luna ianuarie, în faţa elitei mondiale reunite la Forumul Economic de la Davos, în Elveţia, prinţul Charles a lansat un semnal de alarmă în legătură cu schimbările climatice, înainte de a se întâlni cu tânăra activistă pentru mediu Greta Thunberg, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel