Principesa Margareta, noul președinte ales al Societății Naționale de Cruce Roșie

Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a fost aleasă, vineri, la Brașov, cu 87% din voturile valabil exprimate, în funcția de președinte al Societății Naționale de Cruce Roșie, deținută în ultimele două mandate de către Mihaela Geoană. 

Astăzi, în cadrul Adunării Generale a Societății Naționale de Cruce Roșie din România, care s-a desfășurat la Brașov, Principesa Margareta a devenit noul președinte al Societății, obținând 75 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Dumitru Costin, doar 11 voturi, relatează Agerpres.

La preluarea ștafetei de la fostul președinte al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, Mihaela Geoană, aleasă de două ori în această funcție, Principesa Margareta a declarat: "Mulțumesc foarte mult pentru încredere și nu numai pentru asta și pentru că decizia dorită închide un cerc astăzi și vindecă o rană. Mi-ați oferit locul unde a fost și străbunica mea Regina Maria. Vă mulțumesc Mihaela Geoană pentru tot ce ați făcut în cele două mandate și sper să fiu la înălțime. Să aveți încredere în loialitatea mea și în energia mea și o să fac totul ca să fiu o președintă bună și să mergem împreună mai departe cu Crucea Roșie. Mulțumesc din inimă și spor la treabă".

În cadrul Adunării Generale a Societății Naționale de Cruce Roșie au fost aleși șase vicepreședinți între care dr. Raed Arafat și Victor Paul Dobre.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România a fost înființată în anul 1876, în timpul domniei Regelui Carol I. Organizația a fost susținută, încă de la începuturi, de Familia Regală. Regina Elisabeta, Regina Maria și Regina-mamă Elena s-au implicat cu devotament și abnegație în acțiuni umanitare ale Crucii Roșii Române, relatează romaniaregala.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel