Principesa Margareta, mesaj emoționant la șapte zile de la funerariile Reginei Ana

Funeraliile Reginei Ana au pus împreună, sub semnul Coroanei, România şi Republica Moldova, Biserica Ortodoxă şi cea Catolică, sufletele şi năzuinţele românilor din întreaga lume, afirmă Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei Române, într-un mesaj de mulţumire.

'Acum, la şapte zile de la însoţirea mamei mele, Regina Ana, pe ultimul drum, doresc să vă adresez din inimă, fiecăruia care ne-aţi stat alături, calde mulţumiri. Tuturor celor care aţi trimis mesaje de condoleanţe, celor care aţi aprins o lumânare şi aţi adus o floare, tuturor celor care aţi vărsat o lacrimă şi celor care v-aţi îndreptat cu gândul către familia noastră, vă trimit recunoştinţă. Ne-aţi însoţit, pe surorile mele şi pe mine, în această călătorie a durerii. Şi ne-aţi ajutat să fim mai puternice. Funeraliile Reginei Ana au pus împreună, sub semnul Coroanei, România şi Republica Moldova, Biserica Ortodoxă şi cea Catolică, sufletele şi năzuinţele românilor din întreaga lume', se menţionează în mesajul citat, transmis de Biroul de presă al Majestăţii Sale Regelui.

Principesa Margareta subliniază că Regina Ana a fost 'un exemplu de devotament faţă de Rege şi Naţiune'.

'Cu toţii am fost, în aceste zile, în comuniune, mândri, îndureraţi şi înălţaţi spiritual. Cu ani în urmă, tatăl meu spunea că cea mai frumoasă coroană regală este încrederea şi dragostea românilor. Regina Ana a fost un exemplu de devotament faţă de Rege şi Naţiune. Iubirea, respectul şi admiraţia cu care românii au condus-o pe ultimul drum ne dau sporită speranţă pentru viitor', se mai arată în mesaj.

Regina Ana a fost înmormântată, sâmbăta trecută, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, ridicată în vecinătatea mănăstirii de la Curtea de Argeş. Reginei Ana a murit pe 1 august într-un spital din Elveţia, la vârsta de 92 de ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel