Principesa Margareta și Principele Radu, cetățeni de Onoare ai Clujului

Familia Regală a României
Familia Regală a României

Principesa Margareta și principele Radu au primit duminică titlul de Cetățeni de Onoare ai Clujului, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai. 

Județul Cluj este primul din țară care oferă un astfel de titlu de onoare celor doi membri ai Casei Regale.

Hotărârea de acordare a titlurilor de Cetățeni de Onoare ai Clujului celor doi membri ai Casei Regale a fost inițiată de vicepreședintele cu atribuții de președinte al Consiliului Județean, Vakar Istvan.

"Consiliul Județean a acordat titlul de Cetățean de Onoare — 'Clujean de Onoare' Altețelor Regale principesa Margareta și principele Radu în semn de recunoștință pentru tot ce a făcut familia regală pentru Ardeal, pentru Cluj. Principesa Margareta a primit titlul pentru activitatea neîntreruptă de 25 de ani, în slujba promovării intereselor europene și euro-atlantice ale României, pentru implicarea activă în viața publică a județului Cluj și susținerea mediului social, academic, cultural al cetății. Principele Radu a primit titlul pentru implicarea și susținerea frecventă a activităților culturale și educative din județul Cluj pe parcursul ultimului sfert de veac", a spus Vakar Istvan. 

"Ei au iubit Clujul pe cât de mult l-a iubit și regele Carol al II-lea"

"Datorăm această cinste și regelui Ferdinand și reginei Maria. Ei au iubit Clujul pe cât de mult l-a iubit și regele Carol al II-lea și majestățile lor de astăzi, regele Mihai și regina Ana. Am venit, în ultimele două decenii, aproape anual la Cluj și am încercat să ne legăm numele de cele mai diverse proiecte, în domeniul patrimoniului construit sau al educației. Sperăm ca, de aici, înainte să găsim și mai multe ocazii de a pune umărul la ridicarea acestei zidiri pe care orașul dumneavoastră nepereche o face sub ochii noștri", a spus Principele Radu, potrivit Agerpres

Alături de Principesa Margareta și principele Radu, la evenimentul de duminică seara au participat și principele Nicolae, precum și Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei și Baronul Johannes von Holzhausen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel