Principele Radu efectuează o vizită în Republica Armenia

Principele Radu efectuează, luni, marţi şi miercuri, o vizită cu caracter oficial la Erevan, la invitaţia preşedintelui Republicii Armenia, Armen Sarkissian, informează Casa Regală. 

În prima parte a după-amiezii de luni, principele Radu s-a întâlnit la sediul Legislativului Republicii Armenia cu vicepreşedintele Adunării Naţionale, Lena Nazaryan. 'Înaltul demnitar armean a discutat cu Principele Radu despre relaţiile economice dintre ţările noastre, despre proiectele educaţionale şi culturale aflate în desfăşurare, despre sprijinul României acordat Armeniei pentru aprofundarea democraţiei, a bunei guvernări şi a reformelor, precum şi despre importanta moştenire culturală comună şi comunitatea armeană din România', precizează sursa citată.

În continuare, principele Radu a vizitat Universitatea Naţională de Studii pentru Apărare, unde s-a întâlnit cu rectorul universităţii, generalul-maior Genadi Tavaratsyan. Au fost discutate domeniile posibile ale cooperării în educaţia superioară şi cercetare dintre România şi Armenia, în domeniul apărării. La întâlniri au luat parte ambasadorul Armeniei în România, Sergey Minasyan, şi ambasadorul României la Erevan, Cornel Ionescu.

'În încheierea zilei de 28 octombrie 2019, Alteţa Sa Regală a reprezentat pe Majestatea Sa Custodele Coroanei într-o întâlnire cu reprezentanţii Societăţii Naţionale de Cruce Roşie a Armeniei. La sediul Crucii Roşii din Erevan, Principele Radu a fost întâmpinat de dr. Mkhitar Mnatsakanyan, preşedintele societăţii naţionale, şi de dr. Anna Yeghiazaryan, secretarul general. Alteţa Sa Regală a transmis din partea Majestăţii Sale propunerea de a diversifica legăturile bilaterale dintre cele două societăţi naţionale, în domenii precum instruirea de specialitate, prim ajutor şi acţiuni în caz de dezastre naturale, precum şi cooperarea în domenii precum mediul înconjurător, prevenirea situaţiilor de criză şi promovarea valorilor şi principiilor Crucii Roşii în societate', precizează Casa Regală.

Vizita regală va continua în Armenia în zilele de marţi şi miercuri. Deplasarea în Armenia este a paisprezecea vizită a Familiei Regale din anul 2019. Numărând de la prima vizită, efectuată la Londra de Regele Mihai şi de Regina Ana în martie 1997, pentru susţinerea candidaturii la NATO a ţării noastre, actuala călătorie oficială din Republica Armenia este a 350-a vizită cu caracter public a Familiei Regale în străinătate, reprezentând interesele României. Aceste vizite s-au desfăşurat pe parcursul a 22 de ani, neîntrerupt şi au fost efectuate prin colaborarea Casei Majestăţii Sale cu 12 guverne succesive ale României, reprezentând întregul spectru politic, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel