Principele Radu, vizită în Turkmenistan. Care este SCOPUL acestei deplasări

Principele Radu a efectuat, în perioada 24 - 26 aprilie, o vizită oficială în capitala Turkmenistanului, Așgabat.

Aceasta este prima vizită a unui membru al Familiei Regale în Turkmenistan, principele Radu efectuând anterior vizite în regiunea Caucaz și Asia Centrală, în anul 2004, în Azerbaidjan și în anul 2006, în Georgia.

Sâmbătă, principele Radu a fost primit, la Reședința de Stat, de către președintele țării, Gurbangulî Berdâmuhamedov. În cadrul întrevederii s-a discutat despre relația dintre cele două țări, proiectele pentru viitor și perspectivele istorice. La întâlnire a fost prezent și ministrul de Externe al Turkmenistanului, Rașid Meredov.

De asemenea, în cursul aceleiași zile, principele a avut o întrevedere cu viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe, Rașid Meredov, discuțiile purtate vizând cooperarea bilaterală între România și Turkmenistan în cadrul unor proiecte privind domeniul energetic și învățământul universitar.

Vineri, principele Radu a vizitat Institutul pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe din Turkmenistan și s-a întâlnit cu reprezentanții Institutului, precum și cu studenții celor patru facultăți al instituției: Relații Internaționale, Jurnalism, Drept și Economie.

Cu ocazia vizitei, principele Radu a susținut o prelegere în fața a peste 150 de studenți ai Institutului și a propus colaborarea cu instituții de învățământ superior din România în vederea oferirii expertizei europene în domeniile economic, diplomatic, jurnalistic și al relațiilor internaționale.

Citește și: Principesa Margareta și Principele Radu, în Chișinău. Imagini unice din Noaptea Sfântă a Învierii

Duminică, principele a vizitat Ambasada României în Turkmenistan, unde s-a întâlnit cu români și cetățeni ai Republicii Moldova care locuiesc în Așgabad.

În cursul vizitei în Turkmenistan, principele Radu a participat, sâmbătă și duminică, la concursul hipic, aflat sub patronajul președintelui Turkmenistanului, competiție ecvestră desfășurată cu ocazia zilei Calului Akhal Teke, simbol național al statului turkmen.

Aceasta este a treia vizită externă a Familiei Regale a României în anul 2015. În luna februarie, principele Radu și principele Nicolae s-au aflat în Republica Moldova, iar în luna aprilie, principesa Margareta și principele Radu au sărbătorit Paștele în Republica Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel