Acord regal: Principele Nicolae participă la funeraliile Regelui Mihai

Șefa Casei Regale, principesa moştenitoare Margareta, a ajuns marți după-amiază, împreună cu principele Radu, la Aubonne, în Elveția, la reședința privată a Majestății Sale. 

Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi adus miercurea viitoare în țară și transportat la Castelul Peleș, pentru două zile. Sicriul va fi adus apoi la București. Funeraliile vor avea loc sâmbătă, pe 16 decembrie, la Curtea de Argeș.

Vor fi câteva evenimente și în Elveția, a relatat TVR. Acestea vor fi pentru prietenii Majestății Sale, care nu pot veni la funeraliile din România. Vor fi oficiate și câteva slujbe religioase.

Familiei Regale i-a fost dificil să găsească o biserică ortodoxă pentru că Majestatea Sa este ortodox și a ținut să-și păstreze religia poporului chiar și în exil, a precizat Camelia Csiki.

În zilele următoare vor ajunge în Elveția și celelalte fiice ale Regelui Mihai - Principesa Elena, Principesa Sofia. La funeraliile din România va participa și Irina, care a fost absolvită de orice vină - este vorba despre fiica din Statele Unite, care a avut probleme în anii trecuți, probleme în urma cărora și-a pierdut titlul.

Conform TVR, Principelui Nicolae nu i se va interzice participarea la funeralii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel