Familia Regală, gest emoționant în amintirea Ducelui de Aosta, vărul Regelui Mihai I

Sursa foto: Instagram Familia Regală a României
Sursa foto: Instagram Familia Regală a României

Familia Regală a României a făcut un gest emoționant în ziua funeraliilor Principelui Amedeo de Savoia, Duce de Aosta.

"Astăzi, în ziua funeraliilor Principelui Amedeo de Savoia, Duce de Aosta, Majestatea Sa Margareta, alături de Alteța Sa Regală Principele Radu, a plantat un copac în memoria ducelui în Parcul Regal de la Săvârșin. Copacul ales a fost un frumos exemplar de Liquidambar. Părinte paroh Călin Mădăluță a rostit, la locul plantării copacului, o rugăciune pentru odihna sufletului Principelui Amedeo. Funeraliile Ducelui de Aosta au avut loc la Florența, în Abația San Miniato al Monte", a transmis Familia Regală a României pe Instagram.

Principele Amedeo de Savoia, Duce de Aosta, care a fost văr primar cu Regele Mihai I, a încetat din viață, marți. Principele Amedeo de Savoia, al V-lea Duce de Aosta, s-a născut la 27 septembrie 1943 la Florența, fiu al Ducelui Aimone de Aosta și al Principesei Irina a Greciei și a Danemarcei, scrie Mediafax.

"A fost ca un frate pentru Custodele Coroanei Margareta"

Ducele de Aosta a fost văr primar al Regelui Mihai I și o prezență constantă în viața Familiei Regale române.

"Principele Amedeo a fost ca un frate pentru Custodele Coroanei Margareta, pe care a cunoscut-o din prima zi de viață și alături de care a stat neîntrerupt, întreaga viață. Ei au păstrat o profundă prietenie în copilărie, adolescență, la maturitate și în viața profesională. Ducele de Aosta a fost întotdeauna alături de Regina Elena, de Regele Mihai, de Regina Ana și de Principesele Elena, Irina, Sofia și Maria”, spune Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei.

Principele Amedeo a vizitat România de mai multe ori, ca musafir al Familiei Regale, iar ultima sa ședere, la București și la Curtea de Argeș, alături de fiica sa, Principesa Mafalda, a fost în octombrie 2019, la ceremonia de înhumare a Reginei-Mamă Elena.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române este șeful Familiei Regale a României și suveranul Casei de România, începând cu ziua de 5 decembrie 2017, când a succedat tatălui său, Regele Mihai I. Titlul său dinastic este “Majestatea Sa Regina”, dar Majestatea Sa a decis ca pentru moment să continue să poarte titlul de “Custode al Coroanei” în împrejurările oficiale.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Familia Regală a României (@familiaregalaaromaniei)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel