Principalul cleric al şiiţilor din Irak critică guvernul şi parlamentul

 Ayatollah-ul Ali al-Sistani, cel mai înalt cleric al şiiţilor din Irak, a criticat guvernul şi parlamentul pentru că nu au reuşit să pună în aplicare reforme şi să răspundă solicitărilor irakienilor, relatează vineri dpa.

Al-Sistani a condamnat violenţa şi atacurile atât împotriva protestatarilor cât şi a forţelor de securitate în timpul manifestaţiilor care au izbucnit la începutul acestei săptămâni, confruntări care s-au soldat cu zeci de morţi.

Autorităţile ar trebui să-şi schimbe metodele în timp ce se ocupă cu problemele ţării şi să adopte măsuri reale spre reformă şi lupta împotriva corupţiei, a spus clericul într-o predică citită de reprezentantul său Ahmed al-Safi într-o moschee din oraşul Karbala.

Al-Sistani a cerut guvernului irakian să-şi îndeplinească îndatoririle şi să asigure oportunităţi de muncă pentru şomeri. El a mai spus că parlamentul, care a fost ales anul trecut, poartă responsabilitatea şi că blocurile politice trebuie să răspundă apelurilor la reformă.

Poliţia irakiană a deschis focul împotriva unui grup de câteva zeci protestatari, la Bagdad, vineri, în a patra zi de manifestaţii violente, notează Reuters şi AFP.

Potrivit AFP, bilanţul celor patru zile de proteste este de 31 de morţi în întreaga ţară, în timp ce Reuters stabileşte la 44 bilanţul deceselor din ultimele zile. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel