Principalele probleme ale românilor: creşterea preţurilor şi inflaţia

oameni
oameni

Jumătate dintre români consideră creşterea preţurilor şi inflaţia principalele lor probleme, o treime consideră că impactul crizei asupra pieţei muncii nu a atins apogeul, iar 48% se aşteaptă la o înrăutăţire a situaţiei locurilor de muncă în următorul an, potrivit unui Eurobarometru.

Studiul arată că jumătate dintre români indică drept cea cea mai importantă problemă cu care se confruntă în prezent creşterea preţurilor şi inflaţia. Comparativ, în primăvara lui 2010, 43% dintre români considerau aceste două fenomene drept cele mai importante probleme ale lor. La nivelul UE, media celor care consideră creşterea preţurilor şi inflaţia principalele lor probleme este de 38%, informează Mediafax.

Pe de altă parte, 39% dintre români consideră că situaţia economică actuală este principala lor problemă (faţă de 35% în primăvara lui 2010 şi 25%, media la nivelul UE).

Totodată, 22% dintre români indică sistemul de îngrijire a sănătăţii drept principala problemă, faţă de 19%, media la nivelul UE şi 25% procent înregistrat în România în primăvara lui 2010.

Studiul mai arată că 17% dintre români - faţă de 20%, media la nivelul UE - consideră şomajul drept principala lor problemă, iar 16% (faţă de 14% media la nivelul UE) indică impozitarea drept principală problemă.

Pe de altă parte, studiul arată o scădere a numărului românilor care consideră pensiile ca fiind principala lor problemă, de la 22%, în primăvara lui 2010, la 16%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel