Principala cauză a accidentelor. CNAIR, măsuri imediate

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. a întreprins o serie de soluții tehnice și măsuri menite să crească gradul de siguranță rutieră pe rețeaua de drumuri din administrare. Iată ce măsri vor fi luate.

Principala cauză a tuturor accidentelor rutiere este viteza, acesteia adăugându-i-se deficiențele infrastructurii rutiere. Astfel, CNAIR, a întreprins o serie de soluții tehnice și măsuri pentru sporirea gradului de siguranță rutieră.

Amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată:

În cadrul proiectului CNAIR,  ce se va derula în perioada 2019 – 2023, se vor achiziționa:

- stâlpi de iluminat cu încărcare solară

- separatorii de sensuri de circulație

- semnalizare verticală și semnalizarea rutieră orizontală cu caracteristici superioare

De asemenea, se vor achiziționa 800 km parapete din beton necesar pentru protejarea vehiculelor împotriva intrărilor pe celălalt sens de circulație, a ieșirilor de pe platforma drumului, a amenajărilor de intersecții, inclusiv înlocuirea celor deteriorate.

Sectoarele cu risc ridicat de accidente

În perioada 2012 – 2018 Compania de Administrare a Infrastucturii Rutiere din Romania a montat pe sectoarele cu risc ridicat in producerea de accidente rutiere o cantitate de aproximativ 140 km parapete din beton, care au condus la o scădere a numărului de victime decedate și grav rănite.

C.N.A.I.R. a semnat in cursul anului 2018 un Acord Cadru pe o perioada de 4 ani, in cadrul caruia se va achizitiona atenuatori de impact si terminale, necesare dotarii sectoarelor de drum cu risc crescut in producerea de coliziuni frontale ale autovehiculelor.

Protejarea vehiculelor împotriva ieșirii de pe carosabil

La sfarsitul anului 2017, compania a semnat Acorduri Cadru pe o perioada de 4 ani (2017 – 2021) pentru achizitia a aproximativ 1.400 km de parapete metalic, necesar pentru protejarea vehiculelor împotriva ieșirilor de pe platforma drumului și pentru ghidarea optică a acestora, inclusiv pentru înlocuirea celor deteriorate. Până în prezent, în cadrul acestui Acord Cadru s-a achizitionat o cantitate de aproximativ 180 km parapete metalic.

În ceea ce privește siguranta circulatiei pe drumuri, poduri si autostrazi, pentru dotarea podurilor situate pe drumurile nationale si autostrazi, s-au achizitionat parapete metalic cu nivel de protectie H4b, care asigura un nivel crescut de protectie.

De asemenea, în cadrul proiectului ce se va derula în perioada 2019 – 2023 se vor achiziționa o cantitate de aproximativ 350.000 buc. indicatoare rutiere ce vor fi utilizate la ghidarea optică a vehiculelor rutiere și la reglementarea sistemului de circulație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel