Prințul Charles, Prinţ al Transilvaniei. CLARIFICĂRI de la Primăria Alba Iulia

Primăria Alba Iulia a clarificat, referitor la intenţia de a acorda Prinţului Charles titlul onorific de 'Prinţ al Transilvaniei', că este o acţiune de PR.
 
 
Invitaţia adresată Prinţului Charles de a vizita Alba Iulia şi de a i se conferi de autorităţile locale titlu onorific de 'Prinţ al Transilvaniei' reprezintă o acţiune de PR, prin care administraţia municipiului vrea să atragă atenţia asupra acestui oraş, iar acest titlu „nu înseamnă nimic” din punct de vedere constituţional. 

„În urmă cu două zile, administraţia municipiului Alba Iulia a adresat o astfel de invitaţie, printr-o scrisoare deschisă, Prinţului Charles, Prinţului de Wales, prin care nu facem altceva decât, pur şi simplu, la modul cel mai serios cu putinţă, îl invităm să viziteze Alba Iulia, iar la modul onorific dorim să-i conferim un titlu onorific de 'Prinţ al Transilvaniei'. Bineînţeles că nu putem dezbate legitimitatea dacă noi suntem îndreptăţiţi sau nu să facem acest lucru, declanşatorul acestui demers fiind, dacă vreţi, o acţiune de PR în modul cel mai clar cu putinţă, prin care nu facem altceva decât să atragem atenţia asupra acestui oraş atât de important, care a fost cândva capitala Transilvaniei din toate punctele de vedere şi, bineînţeles, nu facem altceva decât să recunoaştem meritele constante ale Prinţului Charles, care, să admitem, a fost unul din promotorii cei mai active ai acestei regiuni din România”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer, potrivit Agerpres.

Prințul Charles n-a răspuns

Acesta a menţionat că, până în momentul de faţă, nu s-a primit niciun răspuns. „Fiind un demers care s-a diseminat sub forma unei scrisori deschise, este absolut imposibil să vină un răspuns într-un timp atât de scurt. Atât la nivel de invitaţie de a participa şi de a vizita Alba Iulia, cât şi la nivel semioficial, dar suntem absolut convinşi că vom avea un rezultat în această privinţă, pe care îl vom comunica ulterior.”

Purtătorul de cuvânt a precizat că titlul de 'Prinţ al Transilvaniei' nu înseamnă nimic din punct de vedere constituţional, singurul titlu care poate fi acordat de administraţia locală fiind cel de cetăţean de onoare. „Un astfel de titlu nu ar fi altceva decât o recunoaştere fără echivoc a tuturor meritelor pe care Prinţul Charles le are faţă de Transilvania şi absolut faţă de ce a făcut el ca promotor al acestei regiuni”, a mai spus Mihai Coşer. 

[citeste si]

Ulterior declaraţiei, purtătorul de cuvânt a precizat că invitaţia semnată de către primarul Mircea Hava, apărută sub forma unei scrisori deschise în presa britanică, a fost trimisă prinţului Charles şi în mod oficial. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel