Prințul Charles, mesaj ecologist la primirea titlului de Doctor Honoris Causa al Universității din București

Prințul Charles de Wales a ținut un discurs emoționant la Universitatea din București, care i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa. În Aula Magna, Prințul Charles s-a declarat profund onorat de titlul primit, spunând cu modestie că îl consideră drept o recompensă pentru ”micul rol” jucat în apărarea tradițiilor și identității satelor românești și a naturii din țara noastră. 

Prințul Charles a elogiat frumusețea caselor tradiționale din Maramureș, Oltenia sau din Bucovina și a celor saxone din Transilvania. Prințul Charles a recomandat românilor, în discursul său de acceptare a titlului de Doctor Honoris Causa, să se folosească de fondurile europene, dar să nu renunțe la tradiții și să conserve patrimoniul din satele românești.

Peisajele din România, un bun al întregii omeniri

Este o eroare, a spus prințul Charles, să fie înlocuită istoria cu un complex agroindustrial. Italia și Elveția au reușit să se modernizeze fără să renunțe la patrimoniu și tradiție, iar acum obțin venituri din turism, a adăugat prințul Charles. Conservarea patrimoniului istoric și a biodiversității, păstrarea unei agriculturi tradiționale și practicile ecologice pot aduce bunăstare românilor. Natura și peisajele din țara noastră sunt un bun nu doar al Europei, ci al întregii omeniri, a precizat prințul Charles.

Vezi și: Octavian Bellu va primi titlul de Doctor Honoris Causa al UNEFS

Moștenitorul Tronului Marii Britanii s-a declarat norocos că a vizitat țara noastră, în 1998, ajungând astfel să o cunoască și a subliniat legăturile de rudenie cu Casa Regală de România, prin Regia Maria. 

Universitatea din București, 150 de ani

La ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa al Universității din București au participat ALR Principesa Margareta și prințul Radu de România, președintele Emil Constantinescu, ambasadorii unor monarhii din Europa și Asia,  ministrul Educației, Radu Pricopie și cel de Externe, Titus Corlățean, academicianul Victor Voicu, consilierul BNR, Adrian Vasilescu. 

Laudatio a fost scris și citit de profesorul emerit Adrian Nicolescu. Atât rectorul Universității, prof. Mircea Dumitru, cât și președintele Senatului, Vald Nistor, au subliniat importanța evenimentului în cadrul aniversării din acest an. Universitatea din București, cel mai prestigios centru academic din România, împlinește în vara aceasta 150 de ani de existență.

Citește și: PRINȚUL CHARLES, Doctor Honoris Causa al Universității București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel