Primul transplant pulmonar. Pacient: "M-am născut a doua oară"

foto: Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București / facebook
foto: Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București / facebook

Mugur Amariței, pacientul care a fost supus unui transplant pulmonar acum o săptămână, se simte bine, conform unui comunicat al spitalului în care a fost operat.

"M-am născut a doua oară. Am primit o nouă şansă la viaţă!" - asta a mărturisit Mugurel Amariţei, la TVR1. El a fost fotografiat alături de echipa medicală. Doctorii spun că pacientul are o evoluţie favorabilă.

Bărbatul a respirat fără ajutorul aparatelor la şase ore de la intervenţie, iar cele patru drenuri toracice au fost deja extrase. El este internat în continuare într-o rezervă din Secţia de Terapie Intensivă şi face exerciţii pentru mobilitate şi pentru a-şi îmbunătăţi capacitatea respiratorie.

"Mă simt mai bine un pic, evoluez bine. Slăbit, într-adevăr, dar aşa se întâmplă după operaţie. Echipa medicală alături de mine în fiecare moment toată echipa medicală, mama." a mai spus Mugur Amariței, pacientul supus transplantului pulmonar la Spitalul Sf. Maria, la TVR.

O săptămână de la intervenție

Într-un comunicat al spitalului se precizează că "Pacientul care a beneficiat de primul transplant pulmonar din România, la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” din Capitală se simte bine. La o săptămână de la intervenție, prima de acest tip din România, pacientul are o evoluție favorabilă. Bărbatul a respirat fără ajutorul aparatelor la șase ore de la intervenție, iar cele patru drenuri toracice au fost extrase pe rând de echipa medicală, în timpul acestei săptămâni. Conform procedurilor, pacientul se află în continuare pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, într-o rezervă, unde face exerciții pentru mobilitate. De asemenea, în acest moment, bărbatul face și exerciții pentru a-și îmbunătăți capacitatea respiratorie. El este monitorizat permanent de echipa medicală a Spitalului Clinic „Sfânta Maria." este documentul semnat de Managerul Spitalului Clinic "Sfânta Maria", CS I. Dr. Narcis Copcă.

[citeste si]

Primul transplant de plămâni în România a fost făcut pe 18 aprilie, la Spitalul Sfânta Maria din Capitală, la un an și jumătate de la deschiderea secției speciale. Pacientul este din Iaşi şi are 36 de ani şi se afla de un an pe lista de așteptare a Spitalului Clinic „Sfânta Maria”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel