Urmărește emisiunea live


Primul tramvai cu hidrogen

Primul tramvai din lume cu propulsie pe bază de hidrogen și supercondensatori. foto: chinadaily.com
Primul tramvai din lume cu propulsie pe bază de hidrogen și supercondensatori. foto: chinadaily.com

Primul tramvai din lume cu propulsie pe bază de hidrogen și supercondensatori a ieşit de pe linia de asamblare, săptămâna aceasta, în provincia Hebei din nordul Chinei, relatează chinadaily.com

Conform informaţiilor oferite de fabricant, China Railway Rolling Corporation, tramvaiul cu hidrogen este total nepoluant, nu are nicio emisie de noxe, produce doar apă. De asemenea, nu produce nici oxizi de azot deoarece temperatura la care se produc reacțiile din interiorul celulelor cu hidrogen este mai mică de 100 de grade C.

Tramvaiul a fost realizat în colaborare cu Southwest Jiaotong University şi finalizat după 4 ani, relatează chinadaily.com. Realimentarea cu hidrogen durează 15 minute, iar tramvaiul poate rula 40 de km, cu viteza maximă de 70 de km/h şi capacitate maximă de 336 de pasageri. Podeaua tramvaiului este la doar 35 de centimetri deasupra asfaltului, ceea ce face îmbarcarea călătorilor mai facilă, iar platformele din stații nu mai sunt necesare.

Tehnologia de propulsie pe bază de hidrogen a fost introdusă în China în anul 2015. Potrivit Tangshan Railway Vehicle Co Ltd, dezvoltatorul principal al acestui tip de vehicul, tramvaiul hibrid poate funcționa mai mult decât tramvaiele existente și nu este nevoie de o linie electrică aeriană. În plus, nu are emisii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel